Meeste esikolmik (vasakult): Rene Zahkna, Roland Lessing ja Jan Treier.Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon
Talisport
27. veebruar 2016, 16:00

Eesti meistriks kroonitud Roland Lessing: enesetunne on 37aastase mehe kohta päris hea (3)

Täna Haanja suusaradadel peetud laskesuusatamise Eesti meistrivõistluste sprindidistantsil krooniti Eesti meistriteks Grete Gaim ja Roland Lessing.

Gaim eksis tiirudes vaid korra (1+0) ning jõudis 7,5 km pikkusel distantsil finišisse päeva parima ajaga 25.24. Hõbemedalile tuli Kristel Viigipuu ajaga 26.38 (1+2), pronksmedali sai kaela Eveli Saue ajaga 27.19 (1+1).

Naiste esikolmik (vasakult): Kristel Viigipuu, Grete Gaim ja Eveli Saue. Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Gaim (22) oli finišijärgselt tulemusega rahul ja õnnelik. “Mul on olnud viienädalane võistluspaus ja olengi nüüd just Eesti meistrivõistluste nimel treeninud," sõnas Gaim. "On uhke tunne olla Eesti meister!”

"Olen tõesti väga õnnelik, et tänane võistlus õnnestus! Kuigi rada oli raske, tundsin ennast hästi ja ka laskmine õnnestus. Lamades lastes läks üks lask väga napilt mööda, kuid püsti tabasin kõik märgid. Kuna olen sel hooajal püsti laskmisega hädas olnud, siis on mul selle üle eriti hea meel,” rääkis Gaim.

Meeste arvestuses noppis 10 km sprindidistantsi kuldmedali vanameister Roland Lessing (37) ajaga 23.42 (0+1). Hõbemedali võitles välja Rene Zahkna, kes ületas finišijoone ajaga 25.28 (1+2). Ajaga 25.34 (1+1) võitis pronksmedali Jan Treier.

Ka Lessing oli meistritiitli üle rõõmus ja sõnas, et sportlase jaoks on alati oluline tulla Eesti meistriks. “Kui ma ise noor olin, siis vaatasin ka ikka koondise meeste poole ja on oluline, et koondislased tulevad rajale ka kodustel võistlustel, et noortel oleks end kellega võrrelda,” rääkis Lessing.

“Laskmine läks mul täna väga hästi ja mul on hea meel, et üle pika aja sprindi Eesti meistritiitli võitsin. Enesetunne on 37aastase mehe kohta päris hea,” võtab Lessing tänase kokku.

Vanuseklasside võitjad (protokoll):

N13 – Mirjam Faster

M13 - Mark Iljin

N15 – Kerstin Ojavee

M15 – Joosep Perv

N17 – Ksenia Pribõlovskaja

N19 – Mari Uha

N21 – Meril Beilmann

M40 – Janno Pärt

M50 – Heiki Mäesalu

M60 – Feoktists Pusnakovs (LAT)

M17 – Mart Všivtsev

M19 – Hannes Moor

M21 – Tarvi Sikk

Harrastajad N – Tiina Tiisler

Harrastajad M – Juri Širokov