Kalevi staadionFoto: Tiina Kõrtsini
Spordivaria
29. veebruar 2016, 22:17

Kultuuriministeerium tahab anda Kalevi staadioni jaoks 7 miljonit eurot (6)

Tantsupidude kodu ning üks Eesti spordisümbol Kalevi staadion vajab hädasti rekonstrueerimist. Üle aasta kestnud läbirääkimised on nüüd jõudnud sinnamaani, et kultuuriministeerium soovib anda spordiseltsile Kalev pool vajaminevast summast.

ERR Sport kirjutab, et teine pool võiks tulla Tallinna linnalt, mis pole aga esialgu valmis sellist lisaraha välja käima ja see võib saada komistuskiviks kogu projektile. 

"Meie kultuuriministeeriumi poolt esitame riigieelarvetaotluse poolele vajaminevast summast ja eeldame, et see teine pool tuleks Tallinna linnalt," ütles kultuuriminister Indrek Saar. 

Tallinn on tänavusest eelarvest eraldanud 1,25 miljonit eurot, et rajada Kalevi staadionile vajalikke juurdepääsuteid.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et tema ei tea, millel põhineb eeldus, et linn peaks staadioni rekonstrueerimiseks andma poole vajaminevast rahast.

"Jah, me küll viimati, kui mininstri juures olime, rääkisime küll sellel teemal, et nemad annavad seitse ja ehk Tallinn annab seitse, aga minult esialgu nad said küll kindla vastuse, sest mina ütlesin, et te andke enne mingi raha ära, et meie oleme juba andnud oma raha," sõnas Klandorf.