Tõnu Tõniste.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
1. märts 2016, 14:17

Tõnu Tõniste: aitasin spordiseltsi Kalev hoopis sügavast miinusest välja (14)

Eesti Olümpiakomitee presidendikandidaat Hannes Võrno teatas täna hommikul ETV saates "Terevisioon", et tema konkurent Tõnu Tõniste põhjustas omaaegse tegevusega spordiseltsis Kalev majandusraskusi. Tõniste saatis selle peale meediaväljaannetele omapoolse kommentaari:

"Ma ei ole kuidagi olnud seotud spordiseltsi Kalev majandusraskustega. Vastupidi, mind kutsuti Kalevi juhatusse siis, kui spordiselts oli sügavas miinuses ja tuli välja rabeleda. Kui varasemalt oli Kalev peamiselt elanud ametiühingute maksudest, siis taasiseseisvunud Eestis kuivasid sissetulekud kokku ja spordibaasid tootsid aasta-aastalt suurt miinust, millele omakorda aitas kaasa majanduslangus. Kalevi juhatus võttis vastu otsuse müüa baasid ametlikele haldajatele – klubidele ja linnadele (näiteks Kalevi spordihall Tallinna linnale, Pärnu staadion Pärnu linnale).

Kalevi spordiseltsis oli ametis igati auväärne juhatus, mina olin üks ca tosinast juhatuse liikmest, teiste seas Jürgen Ligi, akadeemik Anto Raukas, Johannes Kert, Peeter Kreitzberg, Kalle Klandorf, Mati Palm ja teised. Koos leidsime lahendused, tänu millele sai baasid spordile alles jätta ja Kalevi võlgadest välja tuua. Otsisime Kalevi jätkusuutlikkuse tagamiseks ka muid lahendusi – näiteks Kalevi ujula lagunes, aga leidsime investori, tänu kellele õnnestus ujula spordiseltsi omandisse jätta ja korda teha ning täna on Kalev SPA Kalevi spordiseltsile stabiilne sissetulekuallikas. Lahkusin Kalevi juhatusest siis, kui spordiseltsis said asjad korda ning Kalev sai keskenduda oma põhitegevusele spordi arendamisel.

EOK on väärikas institutsioon ja loodan, et ka presidendivalimised püsivad samamoodi väärikad ning saame keskenduda sisuliste teemade arutamisele, mis on Eesti spordis tegelikult olulised."