Jüri Tamm (paremal)Foto: Teet Malsroos
Olümpia
2. märts 2016, 22:19

VEEL ÜKS KANDIDAAT! Olümpiapronks Jüri Tamm kandideerib EOK presidendiks: olümpialiikumine on minu elu mõjutanud olulisel moel (12)

Vasaraheite olümpiapronks Jüri Tamm teatas täna, kandideerib samuti Eesti Olümpiakomitee presidendiks. Tamm on Erki Noole, Jüri Ratase, Hannes Võrno, Urmas Sõõrumaa, Tõnu Tõniste ja Märt Sultsi järel seitsmes mees, kes oma kandideerimisest teatanud. Õhtuleht avaldab Jüri Tamme pöördumise.

Austatud spordirahvas, head sõbrad ja kolleegid!

Meid ümbritsev maailm muutub kiiresti ja minu arvates on Eesti Olümpiakomiteel just täna unikaalne võimalus ja kohustus jääda asjakohaseks ning tagada, et sport ja olümpiaväärtused kujundaksid jätkuvalt meie tulevikku.

Olümpialiikumine on minu elu mõjutanud olulisel moel. Olen õppinud võitma ja kaotama, jääma sihikindlaks ja objektiivseks ning alati edasi liikuma.

Minu sooviks on ja oli sisuliselt panustada Eesti spordielu ja olümpialiikumise tugevdamisse. Oma programmis jagan oma nägemust olümpialiikumist ja spordielu mõjutavatest algatustest eesolevatel aastatel. Olen veendunud, et meil pole õigust enam venitada otsuste tegemisega, mis reaalselt ja positiivselt mõjutaksid meie valdkonna arengut.

Kinnitan, et olen valmis võtma enda peale juhi vastutuse ning pühenduma täielikult Eesti olümpialiikumise teenimisele, üheskoos luua tuleviku suundumuste vajadustega kokkusobiv olümpialiikumise mudel, et muuta elukeskkond väärtuslikumaks hariduse, spordi ja olümpiaväärtuste kaudu. Selle saavutamiseks peame olema otsustavad, kindlameelsed ja oma ettevõtmisele pühendunud. Tahame me ju tagada, et noored kannaksid olümpiavaimu läbi kogu oma elu ning mitte üksnes olümpiamängude, rahvusvaheliste ja riiklike meistrivõistluste ning muude spordisündmuste ajal.

Toetudes teie rikkalikule kogemusele, viime koos olümpialiikumise ja spordi arendamise Eestis uude ajastusse.

Lugupidamisega
Jüri Tamm