Jüri Ratas.Foto: Aldo Luud
Olümpia
7. märts 2016, 15:04

Jüri Ratast toetavate EOK liikmete arv on tõusnud 11ni (5)

Riigikogu aseesimees ja korvpalliliidu president Jüri Ratas avaldas täna tegevusprogrammi Eesti Olümpiakomitee presidendiks kandideerimisel.

Samas teatas Ratas teda toetavad EOK liikmetest spordiorganisatsioonid. Eelmisel nädalal teatasid avalikult oma toetusest kuus alaliitu. Lisaks neile on Ratase toetajate seas Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa spordiliidud, jõutõsteliit, kepikõnniliit ja saalihokiliit.

Ratase tegevusprogramm koosneb üheksast peatükist, olulisemad eesmärgid on välja toodud eraldi loeteluna. "Eesti Olümpiakomitee tegevus tugineb minu hinnangul kolmel võrdväärselt olulisel sambal: 1. Eesti spordi laiapõhjaline arendamine ja juhtimine; 2. sportlaste rahvusvaheline edu tiitlivõistlustel; 3. kogu ühiskonna kaasamine ja kõnetamine. EOK roll on täita rahvakeeli spordiministeeriumi funktsiooni. See tähendab senisest suurema vastutuse võtmist ning ühtlasi ka laialdasemaid võimalusi Eesti spordielu kujundamiseks,“ selgitas Ratas oma programmi juhtmõtet.

Täna tuli üks avalik toetushääl ka teisele EOK presidendiks pürgivale mehele, Tõnu Tõnistele. Teda toetab ühendus Sport Kõigile.