Jaan Talts juuniorFoto: ERAKOGU
Spordivaria
8. märts 2016, 18:43

Tõsteliidu president: kui A-proov on juba positiivne, ei saa labor üldjuhul viga teha

Vene meedia väitel on tõstmise MMil raskekaalus maailmarekordiga kuldmedali võitnud ning hiljem dopinguga vahele jäänud Aleksei Lovtševi dopingu B-proov samuti positiivne ning seega tõuseb Mart Seim hõbemedalile.

Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juuniori sõnul polnud asjade taoline käik üllatav. "Selge, et kui A-proov on positiivne, ei saa labor üldjuhul viga teha. Eriti siis, kui see avatakse Kanada laboris, pole Lovtševil mingit võimalust," arvab ta. 

Talts sõnas, et luges Vene meediast nagu Lovtševil olnuks plaan proov avada hoopis Kölnis või Lausannes asuvates laborites. "Ma ei saa hakata neid mingil alusel kahtlustama, aga viimaste aastate jooksul olen ühe labori kohta kuulnud üht-teist. Ja mitte kõik positiivsed proovid ei tule sealt positiivsena tagasi," räägib ta kõlakatest.

Millal ametlik kinnitus Seimi hõbedavõidule tuleb, ei oska Talts täpsemalt prognoosida. "Kaks nädalat tagasi rääkisin San Marinos rahvusvahelise tõsteliidu spordidirektoriga ning ta andis mõista, et hiljemalt EMi alguseks võiks asi kindel olla. Aga ka tema ei andnud mulle täpselt märku," sõnas ta.

Ometi on tõsteliidu jaoks esmakordne taolise juhtumiga tegelda. "Ei teagi, kas tuleb kiri, et pange medal pakki ja saatke peakontorisse või antakse Mardile uus medal EMil. Uus olukord! Põnev, aga vähemalt õiglus võidutses!"