Epp Mäe.Foto: LAURA OKS
Maadlus
9. märts 2016, 17:32

MM-pronks ja aasta naissportlane Epp Mäe: ega ma EMile niisama võistlema tulnud (3)

Mullu maadluses MM-pronksi võitnud ning Eesti aasta naissportlaseks tunnistatud Epp Mäe (-75 kg) läheb homme tatamile EMil. Et kaks eestlanna treeneri Ahto Raska hoolealust on juba finaali jõudnud, siis ega kaks kolmandata jää?

Eile jõudis Riias alanud tiitlivõistlustel karjääri teise EM-kullani lätlanna Anastasija Grigorjeva (-63 kg), täna võistleb kell 19 algavas finaalis soomlanna Petra Olli (-60 kg) ukrainlanna Oksana Herheliga. Nii Olli kui Grigorjeva on Raska juhendatavad.

"Anastasija ja Petra võidud on innustust andnud ja mul on nende üle väga hea meel. Saan vaid positiivset energiat," rõõmustas 23aastane Rakveres sündinud Mäe, kes on homme üks medalisoosikuid.

EMiks ettevalmistus läks eestlannal üsna hästi, mingisuguseid tagasilööke ega vigastusi polnud. "Tegime pika treeninglaagri Ameerikas, mis oli väga kurnav, aga samas oli seda vaja. Otsa veel võistlused USAs ja Rootsis," selgitas Mäe.

Mõistagi ei treeninud aasta naissportlane üle lombi üksi. Sparringupartneritena pakkusid konkurentsi USA naistekoondislased. "Häid tüdrukuid oli küllaga, kellega treenida," lisas ta.

Ehkki EMil jagatakse tiitlivõistluste medaleid, pole Riia võistlus Mäele tänavu kõige tähtsamaks jõuprooviks. Augustis on ju olümpia! "Taseme timmimisel tuleb Rioga arvestada. Aga olen ka EMiks valmistunud ja sättinud, päris niisama võistlema ei tulnud," lõpetas naine.