Maria Šarapova saatuslikul pressikonverentsilFoto: AFP / Scanpix
Tennis
9. märts 2016, 19:48

Šarapova advokaat: usun, et on olemas kergendavaid asjaolusid, mis kärbivad tema karistuse väga väikeseks (11)

Pole välistatud, et üleeile hilisõhtul positiivsest dopinguproovist teatanud Vene tipptennisist Maria Šarapova võib oma keedetud supist üpris puhta nahaga välja ujuda.

Nimelt on südameravimi meldooniumiga vahele jäänud Šarapoval olemas õlekõrs nimega "terapeutiline eriluba", mis võimaldab sportlastel tagajärgi kartmata keelatud aineid tarvitada. Kuigi eriluba tuleb reeglina taotleda enne ravimi manustamist, aktsepteerivad ITFi (rahvusvaheline tenniseföderatsioon) antidopingu-reeglid saada seda luba ka tagasiulatuvalt.

28aastase venelanna advokaat John J Haggerty sõnas The Telegraphile, et tal pole voli avaldada, kas ta kaalub säärast varianti, et oma kliendi nahka päästa. Küll aga ütles ta, et nad kaaluvad Mariaga kõiki võimalikke variante.

Haggerty oli Telegraphile antud intervjuus optimistlik, et ta suudab teoreetilisest maksimumkaristusest (neli aastat) märkimisväärselt väiksema keelu välja kaubelda. 

"Pole mingeid tõendeid, et Maria tarvitas teadlikult ja pahatahtlikult dopingut," sõnas tennisisti advokaat. "See asjaolu vähendab automaatselt tema karistust kahe aasta võrra. Usun, et on olemas suuri kergendavaid asjaolusid, mis kärbivad tema karistust kahest aastast märksa väiksemaks."