Erki Nool ja Tõnu TõnisteFoto: Arno Saar
Olümpia
10. märts 2016, 15:11

Tõniste ja Nool EOK presidendirallil ühes tiimis? (9)

Eesti Ujumisliit andis täna meediale teada, et toetab EOK presidendikandidaadina Tõnu Tõnistet ning asepresidendina Erki Noolt. Kas Nool ja Tõniste on otsustanud koostööd teha? 

"Hetkel olen ikkagi kergejõustikuliidu poolt esitatud EOK presidendikandidaat ning oma otsuse võivad teha kõik 121 alaliitu. Samamoodi on ka Erich Teigamägi näiteks kergejõustikuliidu poolt esitatud asepresidendikandidaadiks," vastas Nool Õhtulehe järelpärimise peale. 

Eesti ujumisliidu president Karol Kovanen edastas meediaväljaannetele oma juhitava alaliidu valikupõhimõtted. Õhtuleht avaldab kirja täispikkuses:

Sport on idealism, sirge selg ja julgus. Pakume emotsiooni, tervist, pikemat eluiga. Sport on ka poliitika selle sõna parimas tähenduses. Kujundame läbi vaimu ja füüsise kogu Eesti tulevikku. Me pole käsi pikal anujad, me ei sõltu kellegi armust ega päevapoliitika kombinatoorikast, oleme ühiskonna selgroo kandev lüli. Meie roll on juhtida, peame seda tajuma ja oma vastutust kandma.

Karol Kovanen Foto: MARI LUUD

Koos oleme Eesti Olümpiakomitee ja peagi saame valida endale presidendi, kelle õlul pole enamat kui Eesti Spordi reform, riikliku spordipoliitika 2030 teostamine. Jah, meil on tegevusplaan olemas! Me ei küsi, mida ja miks me järgmise 15 aasta jooksul tegema peame, vaid kuidas ja millal pihta hakkame. Tänaste ressurssidega pole areng võimalik.

Et leida parim juht organisatsioonile, on kõigepealt vaja kandidaate, et üldse saaks valida ja ei peaks piirduma vaikse, kõigega leppiva kinnitamisega. Kui meil ei ole 18. märtsiks vähemalt kolme kinnitatud kandidaati, oleme nii sportlikult kui moraalselt lati alt läbi jooksnud ja kaotanud mängu oma koduväljakul.

Konkurents tagab ka konstuktiivsed debatid, avaliku diskussiooni ning vajaliku kriitika, ilma milleta säilib status quo. Sellega ilmselt enamus spordiga seotud rahvast rahul ei ole.

Eesti Ujumisliit toetab kandidaati, kes:
- On oma ütlemistes ja tegemistes vaba ja sõltumatu
- On näidanud sisu nii äris, ühiskondlikus töös kui spordi kõrgeimal tasemel
- Suudab diplomaatiliselt, konstruktiivse kriitikaga ja nõudlikult suhelda Eesti
riigijuhtide, valitsusasutuste ja kohalike omavalitsuste esindajatega
- Tunneb Eesti sporti tippsportlasena, spordiliidu juhina, lapsevanemana, spordi
toetajana, ettevõtjana
- On erakondade ülene ja sporti ühendav
- Väärikas esindaja rahvusvahelistel spordiareenidel

Toetame Tõnu Tõniste kandidatuuri Eesti Olümpiakomitee presidendiks pürgimisel. Ühtlasi toetame Erki Noole kandidatuuri Eesti Olümpiakomitee asepresidendina