Meeste tennise maailma teine reket Andy Murray.Foto: MATTHEW STOCKMAN
Doping
11. märts 2016, 10:27

Andy Murray salvas valusalt nii dopingu, Šarapova kui ka meldooniumi suunas (18)

Meeste tennise maailma edetabeli teine number Andy Murray võttis seisukoha dopinguga vahele jäänud Maria Šarapova küsimuses.

Viie suure slämmi turniiri võitja ja endine maailma esireket Šarapova avaldas esmaspäeval, et andis Austraalia lahtistel positiivse dopinguproovi meldoonium suhtes, mis kuulub keelatud ainete nimekirja alates jaanuarist.

"Asi on selge: kui sportlane tarvitab keelatud aineid ja annab positiivse dopinguproovi, siis tuleb kanda võistluskeeld," sõnas Murray. "Alates 1. jaanuarist on vist 55 sportlast meldooniumiga vahele jäänud. Minu meelest on imelik, et kui tegu on südamehaiguse raviks ettenähtud retseptiravimiga, peavad sedavõrd paljud tippsportlased seda tarvitama. Midagi siin ei klapi."

Lisaks võttis Murray sõna ka dopinguvastase võitluse kohta tennises, mida maailma teine reket peab ebapiisavaks. "Olukord on parem kui mõned aastad tagasi. Näiteks mullu testiti mind tõesti palju. Aga tänavu on mind testitud ainult kaks korda, kuigi käimas on aasta kolmas kuu. Seda on selgelt liiga vähe."

Alates 12. märtsist hakkab Šarapovale kehtima esialgne võistluskeeld, lõpliku karistuse otsustab Rahvusvahelise Tenniseliidu distsiplinaarkomisjon.