Antonio ConteFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
15. märts 2016, 12:31

Itaalia koondis kaotab EMi järel peatreeneri. Chelsea ootab?

Itaalia jalgpalliliidu president Carlo Tavecchio andis täna ametlikult teada, et Azzurri hüüdnime kandev rahvuskoondis peab pärast suvist EM-finaalturniiri hakkama otsima uut peatreenerit. Senist juhendajat Antonio Contet seostatakse Londoni Chelsea klubiga, vahendab ESPN.

Endise Juventuse lootsi leping Itaalia koondisega kehtib finaalturniiri lõpuni ning Tavecchio sõnul seda ei pikendata. "Antonio Conte on mulle öelnud, et tema Itaalia koondisega kogetu saab EMiga otsa. Ta kuuleb igapäevajalgpalli kutset, mis on igati mõistetav,“ rääkis saapamaa vutiliidu president.

Conte on üks juhtivaid kandidaate Chelsea peatreeneritoolile. Valitseva Inglismaa meistri praegune peatreener Guus Hiddink on ametis selle suveni, sest klubi andis keset hooaega kehvade tulemuste tõttu kinga Jose Mourinhole. Erinevate allikate väitel on itaallane juba alustanud Chelseaga ka läbirääkimisi.

Contet ootab peagi ees ka kohtutreppide kulutamine – 4. aprillil peab mees selgitama, miks ei andnud ta Siena peatreenerina teada potentsiaalsetest kokkuleppemängudest. Treenerit ähvardab selle eest jalgpallis tegutsemise keeld ja ka vähemalt 30 000 euro suurune tegutsemiskeeld.