Red Bulli tänavune vormelFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
15. märts 2016, 13:39

Red Bulli omanik ähvardab jälle: kui mootor pole tasemel, lahkume F1-sarjast

Sebastian Vetteli juhtimisel aastaid kuninglikku vormelisarja valitsenud Red Bull on pidanud viimasel kahel hooajal leppima Mercedese ja Ferrari, vahel isegi Williamsi sabas sörkimisega. Tiimiomanik Dietrich Mateschitz andis mõista, et moel või teisel see seis lõppeb, vahendab Sports Mole.

"Me oleme liiga head, et jääda lakeiks," teatas austerlane, et ta ootab Red Bulli kiiruses suuri arenguid. "Vormel 1 ei ole Tour de France. Kui meil pole konkurentsivõimelist mootorit, siis lahkume. Me ei lepi järgmised viis hooaega viiendad olemisega."

Mateschitzile pole ähvardused nii Red Bulli kui sõsarmeeskonna Toro Rossoga F1-sarjast minema jalutada midagi uut, vaid rikkur on sama rida ajanud viimased kaks hooaega. Tänavu hoiab ta end väljaütlemisega aga loodetavasti tagasi, sest nagu ta ise tunnistab, on Red Bull tänavu piisavalt hea, et Mercedese ja Ferrari järel kolmandana lõpetada.

Red Bulli lükkab tänavugi edasi Renault jõuallikas, ent kuna Prantsuse autotootja on ka ise tehasetiimina kuninglikus sarjas tagasi, peidetakse Austria tiimis mootorivalmistaja kellafirma Tag Heuer sponsornime taha.