Foto: LAURA OKS
Eesti uudised
22. märts 2016, 11:48

Hanno Pevkur: võtsime Tallinna lennujaama ja Vanasadama tugevdatud kontrolli alla (67)

Seoses Brüsseli lennujaamas ja metroos toimunud plahvatustega otsustasid siseminister ja PPA peadirektor võtta koheselt tugevdatud kontrolli alla Tallinna Lennujaama ja Vanasadama.

Siseministri sõnul võetakse lennujaamas ja sadamas tugevdatud turvameetmed kasutusele kuni täiendavate asjaolude selgumiseni. Tallinna lennujaama ja Vanasadamasse saadetakse korda pidama relvastatud kiirreageerijad ja teenistuskoerad. Samuti on suurendatud patrullide väljapanekut Tallinna kesklinnas.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul pole sellisele jõhkrale rünnakule ühtegi õigustust. "Meie ülesanne on Euroopas ühiselt seista vastu igasugusele terrorismile. Oleme vajadusel valmis Belgiale andma abi nende kuritegude avastamiseks," ütles Pevkur.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põdra sõnul on politsei seoses Brüsselis toimunud rünnakutega suurendanud nähtavaid politseijõude Tallinna sadamas ja lennujaamas. „Täiendavate patrullide ülesandeks on turvalisuse tagamine ja suurem valmisolek. Samuti oleme aktiivses infovahetuses rahvusvaheliste partneritega ning vajadusel täpsustame nende inimeste profiili, keda sadamas ja lennujaamas täiendavalt kontrollime,“ rääkis Põder.

Kuigi ennetava meetmena on suurendatud turvakontrolli lennujaamas ja sadamas, ei ole Kaitsepolitseiameti hinnangul Eestis terrorismioht tõusnud ning soovitame inimestel säilitada rahu.

Pevkur täiendas, et Eesti jälgib väga tähelepanelikult Belgias toimuvat ja on vajaduse valmis täiendavateks otsusteks.