Inimesed Brüsseli lennujaamast põgenemas.Foto: Reuters / Scanpix
Eesti uudised
22. märts 2016, 12:30

BELGIAS KOJULENDU OOTAV EESTLANE: siia pole mõtet jääda (12)

Nordic Aviation suunas oma tänahommikuse lennu Tallinnast Brüsselisse ümber Liege lennujaama Ida-Belgias. Lennuki pardal olnud eestlane Indrek kirjeldas, et ta sai Brüsseli lennujaamas juhtunust teada, kui lennukikapten mainis reisijatega rääkides terrorirünnakut.  

"Olime jõudnud Brüsseli kohale, kui lennuk hakkas ümber lennujaama tiirutama. Öeldi, et lennujaam ei võta hetkel lennukeid vastu. Tiirutasime kuskil pool tundi enne kui teatati, et suundume Liege lennujaama, kust kõik soovijad edasi Brüsselisse toimetatakse. Öeldi ka, et Brüsseli lennujaama evakuteeritakse," kirjeldas Indrek hommikusi sündmusi.

"Lennukikapten mainis vist terrorirünnakt, täpselt ei mäleta. Hirmu mul ei tekkinud. Maandudes hakkasime uurima internetist," jätkas ta.

"Esialgu oli plaanis Liegest edasi Brüsselisse sõita, kuid konverents, kuhu minema pidin, jäeti ära. Nii et sõidan tagasi," rääkis Indrek, et ootab koos 20 teise reisijaga tagasilendu Tallinna.

Kui esmalt teatas tagasisõidusoovist viis inimest, siis järjest rohkem inimesi hakkas tagasi koju tahtma. "Ootame praegu kojusõitu umbes 20 inimesega. Konverentsid on järjest ära jäetud, pole mõtet siia jääda."