Kaarel Nurmsalu.Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
23. märts 2016, 14:05

Endine suusahüppeäss Kaarel Nurmsalu taltsutab Eesti tipptiimis hobikorras motokrossiratast (4)

Eelmisel hooajal HRC Honda Racing nime kandnud ametlik Honda motokrossimeeskond kannab tänavu uue peatoetaja PMC nime ning tiimis jätkavad eelmisel aastal MX1 klassis Läti meistriks kroonitud ja Eestis hõbedale tulnud Priit Rätsep, 85cc klassis Eestis pronksmedali saanud Henri Vesilind ning endine suusahüppaja Kaarel Nurmsalu, kes kihutab hobi klassis.

PMC Honda Racing osaleb 2016 hooajal kõikidel Eesti ja Läti meistrivõistluste etappidel ning lisaks ka Lätis toimuval väga kõva tasemega kommertslikus Superkauss sarjas. Lisaks võtab Vesilind osa ka Honda CRF 150 ehk laiemalt tuntud EMX150 klassi Euroopa meistrivõistlustest.

"Tuleval hooajal on plaanid samasugused nagu eelmisel aastal, ehk siis põhirõhk on Eesti ja Läti meistrivõistlustel, kus eesmärgiks nagu ikka, on võita. Jõusaalitreeningud olid talvel väga korralikud ja füüsis peaks nüüd sõidutrenniks valmis olema. Kuigi esimene tähtis sõit on alles aprilli lõpus, siis teen juba praegu õues sõidutrenni, sest Lätis ja Saaremaal on lumi läinud ning saab vaikselt hoogu koguda. Lisaks on mõned mõtted ka osadest MM-etappidest osa võtta, aga pigem nendest, mis toimuvad hooaja lõpupoole, et mitte Eesti ja Läti tiitleid vigastustega ohtu seada. Lõpetuseks tahan kindlasti tänada kõiki häid inimesi, kes selle projektiga ka see aasta jätkasid ja tänu kellele ma motospordihuvilistele emotsioone saan pakkuda," valgustas oma plaane Rätsep.

“Eelmise hooajaga ma väga rahule ei jäänud, kuna tuli vigastus ning mul jäi palju Baltikumi ja Euroopa meistrivõistluste etappe vahele. Tänu sellele jäi hea aasta Lätis ja Euroopas tulemata ning Eesti pronksmedal ka loodetud tulemus ei olnud, sest võitsin ju avaetapi. Aga sellel hooajal annan parima, et Eestist ja Lätist esikohad võtta ning Euroopas kolme parema sekka tulla. EMX150 klassis on tänavu viis etappi, mis toimuvad koos MM-etappidega Saksamaal, Inglismaal, Šveitsis, Belgias ja Hollandis. Talvel tegime usinalt trenni ja võistlesime ka Adrenalin Arena sisehallis toimunud krossidel, et peagi algavaks välishooajaks võimalikult heas vormis olla," rääkis Vesilind, kes vahetas pikka aega kasutusel olnud numbri 626 tänavu kolme vastu.