Kalevi tagaliinivälku Morris Curryt on mitu nädalat vaevanud valu Achilleuse kõõluses.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
28. märts 2016, 13:17

Kas Morris Curry mängib täna? Varrak: panen ta platsile ja vaatan, mis näo mees teeb

Poole hooaja pealt BC Kalev/Cramo meeskonnaga liitunud mängujuht Morris Curry on viimaste nädalate jooksul kaevanud valu üle Achilleuse kõõluses ja osalenud üksikutes mängudes. Mis rolli ta täna Ühisliigas Kaasani Unicsi vastu mängib, selgub õhtul.

Curry viskas 22. veebruaril Moskva CSKA vastu 23 punkti ja viibis veel kuus päeva hiljem mängus Nižni Novgorodiga platsil 28 minutit, kuid peatreener Alar Varraku sõnul nägi ta juba siis märke, et kõik pole parimas korras.

Edasi tuli paarinädalane paus ja Curry aitas märtsi keskel alistada Volgogradi Krasnõi Oktjabri, kuid nädal tagasi Krasnodaris peetud kohtumises Lokomotiv-Kubaniga meest taas kaasas polnud. "Kõik kaksteist meest ajavad täna mänguvormi selga, aga kui palju keegi mängib, ei oska ma öelda," lausus Varrak Õhtulehele.

"Curry pole mitu nädalat harjutanud. Nüüd on ta paar täistrenni kaasa teinud. Panen ta mängu ja vaatan, mis näo mees teeb. Raske on ka ennustada, milline on tema mänguline vorm," ei soovinud juhendaja hiromandiks hakata.

Neljapäevases Eesti liiga mängus TLÜ/Kaleviga hüppeliigest väänanud Rain Veideman tegi eilse harjutuskorra kaasa ja käis täna hommikul meeskonnaga viskamas ning tema osas usub Varrak, et mees on mänguvalmis.

Unics asub Ühisliigas 21 võidu ja 4 kaotusega teisel kohal, kaasanlaste motiveerituses pole kahtlust. Kalevi abitreeneri Martin Müürsepa endine koduklubi ei taha kindlasti langeda allapoole, sest teine koht tähendaks play-off'is koduväljakueelist nii veerand- kui ka potentsiaalses poolfinaalis, samuti välditaks põhiturniiri juba võitnud Moskva CSKAd kuni finaalini.

Kalevil on kahe hooaja tagusest kodumängust Unicsiga meeldivad mälestused, toona saadi võit 60:57. Kui siis suudeti pidurdada viskemasin Andrew Goudelock, siis kuidas läheb täna Ühisliiga tänavuse parima korviküti Keith Langfordi vastu? Igatahes on Unics kahe aastaga täielikult muutunud, toona Kalevile kaotanud koosseisust on alles ainult kreeklane Kostas Kaimakoglou.

"Unics on sel hooajal mänginud väga hästi. Tõsi, viimase mängu Nižni Novgorodile nad kaotasid. Samas nad domineerisid 30 minutit ja polnud näha, kuidas Nižni võiks selle mängu võita. Seejärel ei saanudki aga aru, kas Nižni hakkas väga hästi mängima või andis Unics pigem ise initsiatiivi käest," tutvustas Varrak vastase viimast kohtumist.

Kalevil on seni 24 mängust 7 võitu ja võiduprotsendi põhjal arvestatavas turniiritabelis asutakse 13. kohal. Pall visatakse Rocca al Mare suurhallis õhku varem kui tavaliselt, kell 18.