U21 jalgpallikoondise peatreener Martin ReimFoto: LAURA OKS
Jalgpall
28. märts 2016, 21:56

Martin Reim U21 koondise debüüdil penalti tõrjunud Andreas Vaiklast: väga korralik esitus (1)

Eesti U21 noormeeste jalgpallikoondis kaotas täna võõral väljakul EM-valikmängus 1:2 Horvaatiale, kellele sügisel Tartus vannuti alla 0:4.

Horvaatia asus kohtumist 5. minutil Domagoj Pavicic ilusast kauglöögist juhtima ning Stipe Perica duubeldas kodumeeskonna edu 42. minutil. Ent Perica värava puhul tasub märkida, et hetk varem oli esimest korda U21 koondise väravat kaitsnud 19aastane Andreas Vaikla tõrjunud sama mehe penalti. Kahjuks otse horvaadi jalale.

"Väga korralik esitus," sõnas koondise peatreener Martin Reim Vaikla debüüdi kohta Õhtulehele. "Penalti puhul läks ta väga hästi reaktsiooni peale, nii lähedalt tulnud lööki on raske äärde suunata. Kahjuks tõrjus otse lööja jalale.

Esimese värava puhul on mul varumeeste pingilt väga keeruline hinnata, kui äravõetav see löök oli. Aga muidu sai ta väga korralikult hakkama, ka juhendamise ja jalaga mänguga. Kindlasti oli talle väga suureks toeks kaitseliini ja üldse kõigi, kes kaitsetööd tegid, korralik esitus.“

Üleüldiselt mängust rääkides jääb Reim rahule eelkõige kohtumise teise kolmveerandtunniga, mille Eesti Robert Kirsi 53. minuti väravast 1:0 võitis. 

"Teine poolaeg oli väga korralik esitus," lausus Eesti rekordinternatsionaal. "Saime mängu käigus enesekindlust juurde, suutsime rohkem palli hoida ning hakkasime rohkem üks-üks olukordades palle võitma. Teine poolaeg näitas, mis oskused poistel sees on.

Loomulikult ei ole kaotuse puhul hea kiita, aga arvan, et teisel poolajal oli väljakul väga hea õhkkond. Viisime lõpus kaks ründajat ette, läksime riski peale viigiväravat püüdma. Seda oli hea kõrvalt vaadata, kuidas mängu käigus poistel eneseusk aina kasvas.

Kindlasti olid esimesed 20-25 minutit meie jaoks rasked. Horvaadid hoidsid tempot kõrgel ja liigutasid palli kiiresti. Teadsime nende tugevusi, mistap olime hästi kompaktsed ega andnud neile ruumi. Ometi suutsid nad mõned ohtlikud momendid luua, aga mitte liiga palju. Saime nad oma värava eest eemale. Oma ründemängu oli esimesel poolajal suhteliselt keeruline käima saada."

Lisaks tasub tähelepanu juhtida asjaolule, et see sama Horvaatia alistas möödunud neljapäeval valikmängus võõral väljakul Hispaania koondise tulemusega 3:0.

U21 koondist ootab ees mai lõpus ning juuni alguses toimuv Balti turniir. 28. mail minnakse võõrsil vastamisi Leeduga, 3. juunil võõrustame Lätit. Järgmine valikmäng toimub 1. septembril kodus Gruusiaga.

EM-valiksarja tabeliseis: Horvaatia 18 punkti (7 mängust), Rootsi 13 (5), Hispaania 13 (6), Gruusia 9 (7), Eesti 4 (7), San Marino 1 (8).