Hetk Kalevi ja Jenissei Tallinnas peetud mängust, Rain Veideman ründab Deniss Zahharovi vastu.Foto: Alar Truu
Korvpall
3. aprill 2016, 18:22

Täiendatud! Lisatud treenerite kommentaarid

7 VÕTIT | Kalev sai imeliselt lisaaja, kuid kaotas selle teist korda järjest

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond reisis Siberisse, kus mängis VTB Ühisliiga raames Krasnojarskis sealse Jenisseiga. Vahva mäng läks lisaajale, kuid selles eest male kombel poolt punkti ei anta ning nagu esmaspäeval Kaasani Unicsi vastu, tuli nüüdki kaotusega lõppida - 90:97. Teeme kokkuvõtte olulisimast!

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Ebaõnnestunud perioodid normaalajal. Jenissei haaras lisaajal kohe initsiatiivi ja hoidis seda lõpuni ning nii nagu mängus Unicsiga, olid Kalevil siingi normaalajal etemad võimalused. Mitmel korral (nii teisel, kolmandal kui ka neljandal veerandil) pääseti kaotusseisust juhtima, kuid alati anti rütm ja ohjad käest. Ime abil jõuti lisaajani (miks ei teinud Jenissei Kalevi viimasel rünnakul seisul 82:79 viga ja lasti Arbetil viskele minna?) - kahjuks läheb tabelisse veel üks ilus kaotus.

2. Mida tegid vahetusmehed?

Ehkki Jenissei pääses kiirelt 10:2 ette, esitasid Kalevi põhimehed pärast seda kiiduväärt partii. Nad said mängu sisse ja vähendasid vahet. Teise veerandi lõpus-kolmanda alguses tehti ülivinge 20:2 spurt ja asuti juhtima 48:42. Enne ja pärast seda jõudsid vahetusmehed aga teha päris palju praaki ja kohati ka vastutustundetuid otsuseid. Näiteks Dorbek söötis palli vastastele pihku, Curry ei suutnud kolmel esimesel veerandil plussmärgiga tegutseda, Soo ei võtnud kiirrünnakut veaga maha. Nii ei saa ju rallit sõita, kui pingilt abi ei tule!

3. Siber on äge!

Ehkki reis Krasnojarskisse on pikk (Kalev alustas teekonda Tallinnast reede õhtul, järgnes öine lend Moskvast ja kohale jõudmine sealse aja järgi laupäeva hommikul), on Ühisliiga idapoolsel linnal Krasnojarskil oma võlu ja maagia, kus külalistel raske võita. Mäng oli äge ja võitluslik, Kalevi normaalaja viimane rünnak toetas muinasjuttu, kuid nagu ei suutnud Eesti klubi seal sügisel eurosarjamängus peale jääda, nii ei saadud punkti ka nüüd.

4 Kes olid platsi parimad mängijad?

DJ Kennedy Shawn King. Kui King väljakul viibis, olid Kalevil korvi all asjad korras ja lauapallid käes. Poolajaks 11 lauda, mängu lõpuks 16, lisaks 12 punkti, 3 vaheltlõiget ja 4 kulpi. Kahjuks langes Kalevi tsenter enneaegu viie veaga välja. Kennedy võttis aga Jenissei rasketes olukordades enamasti rünnaku enda peale - temalt 18 punkti, 15 lauapalli, 6 korvisöötu ja tema vastu tehti 10 viga.

5. Mida tuleks Kalevil edasist silmas pidades parandada?

Stabiilsust. Tänane mäng käis liiga suurtel ameerika mägedel. Kohati mängiti nagu kulda, kohati tehti lasteaiavigu (sama käib ka Jenissei kohta). Asjaolu, et selle kõige juures suudeti eurosarja Final Fouri jõudnud meeskonna vastu jõuda lisaajani, pole paha.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Kalevi peatreener Alar Varrak: "Oli võrdsete mäng, mõlemalt poolt suurte tõusude-mõõnadega. Põhiviisik esitas väga hea partii. Kuid tegime võistkonna peale kokku 20 pallikaotust ja nad said kiirrünnakutest meist rohkem punkte. Murdehetkeks pean neljanda veerandi keskpaika, kui saime punktiga ette, kuid lasime seejärel vastasel poolkiirete rünnakutega 10 punkti järjest visata. Normaalaja "päästmisega" saime hakkama, kuid tolle mõõnata olnuks hea võimalus lisaaega vältida ja võit kätte saada."

Jenissei peatreener Oleg Okulov: "Meil jäi palju emotsioone neljapäevasesse eurosarjamängu Cibonaga. Kalev on viimastel kuudel saanud kolm korralikku leegionäri ning näitas juba Unicsi ja Lokomotivi vastu väga head mängu. Esimesel veerandil meil veel jätkus emotsiooni, hiljem hakkas tekkima väsimus. Püüdsin tempot hoida kiirema koosseisuga, kuid sündmused ei arenenud eriti õnnestunult. Mäng oli raske, kuid lisaaeg õnnestus vaatamata sellele, et meil oli oluliselt vähem jõuvarusid."

7. Mis saab edasi?

Kalev jätkab Venemaa turneed, teel koju sõidetakse Peterburi, kus kolmapäeval kohtutakse sealse Zenidiga. Jenissei aga reisib Kasahstani, kus teda ootab neljapäeval mäng Astanaga.