Kalevi peatreener Alar Varrak.Foto: Alar Truu
Korvpall
3. aprill 2016, 18:52

Alar Varrak kaotusest Jenisseile: murdehetk oli neljanda veerandi keskpaigas

Ehkki BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas Ühisliigas Krasnojarski Jenisseile lisaajal, pidas peatreener Alar Varrak murranguliseks neljanda veerandi keskpaika.

Viis minutit enne lõppu viskasid Rolands Freimanis ja Shawn King Morris Curry eeltöö järel kaks korvi järjest, viies külalised ette 68:67. Siis aga saatis Varrak Curry asemel väljakule Sten-Timmu Soku ja Jenissei tegi 10:0 spurdi. Kiirelt platsile tagasi läkitatud Curry aitas normaalaja päästa, kuid lisaajal enam Kalevit võiduni tüürida ei suutnud.

Tegelikult oli Varraku too vahetus Curry-Timmu arusaadav. Põhikoosseis (sinna kuulus ka Timmu) oli tolle ajani tegutsenud väga hästi ja meeskonna mitmel korral juhtima viinud ning vahetusmehed olnud kahvatud. Kas Varrak raputab tolle vahetuse eest endale tagantjärele tuhka pähe?

"See hetk kukkus jah halvasti välja, kuid sinnamaani oli põhiviisik teinud väga hea partii ja Curry midagi erilist näidanud," selgitas Varrak telefonivestluses Õhtulehele. "Normaalaja "päästmise" viis ta hästi läbi.

Oli võrdsete mäng, mõlemalt poolt suurte tõusude-mõõnadega. Tegime võistkonna peale kokku 20 pallikaotust ja nad said kiirrünnakutest meist rohkem punkte. Selle neljanda veerandi keskpaiga mõõnata olnuks hea võimalus lisaaega vältida ja võit kätte saada."

Vahetusmehed ei suutnud sammuda põhikoosseisuga samas rütmis, Varrak hindas nende panust. "Curry on viimasel ajal harjutanud-mänginud meiega väga episoodiliselt," alustas juhendaja. "Delašil oli ilusaid hetki, kuid siis jälle pallikaotusi ja ebakindlust. Soo on põhirotatsiooni end ilusti sisse saanud ja olnud tubli. "Number kahe" peal oli Dorbeku ja Veidemani mänguaja suhe täna võrreldes esmaspäevase Kaasani-mänguga vahetuses - Veideman oli aktiivne ja terav. Ainus koht, kus mul mänguruumi pole, on tsentris - King on sel positsioonil tõusnud lühikese ajaga asendamatuks, pealekauba on ta iseloomult positiivne kuju."

Erik Keedus on viimasel ajal rotatsioonist välja jäänud - "number nelja" peal on tema ees Freimanis ja Delaš, "kolme" peal Arbet ja Soo.