Rannajalgpalli Euroliiga superfinaal toimus 2015. aastal Pärnus.Foto: Lea Weil/Beach Soccer Worldwide)
Rannajalgpall
6. aprill 2016, 18:48

AMETLIK: Rannajalgpalli Euroliigat tänavu Pärnus ei näe

Täna avalikustatud 2016. aasta Euroopa rannajalgpallivõistluste kalender kinnitas, et eelmise aasta augustis Pärnu rannas võitja leidnud Euroliigat tänavu Eestis ei näe.

Tegu pole põrutava uudisega, sisuliselt oli selge juba mullu sügisel, sest Euroliiga etapi organiseerimine pole odav lõbu ning Eesti Jalgpalli Liit (EJL) andis juba toona mõista, et teist aastat järjest säärast üritust nad eelarvesse ei mahuta.

Euroliiga etapid toimuvad tänavu 17.-19. juunini Moskvas (Venemaa), 8.-10. juulini Torredembarras (Hispaania) ja 12.-14. augustini Siofokis (Ungari). Igal etapil osaleb kaheksa A- ja neli B-divisjoni võistkonda. Mõlemas divisjonis on 12 koondist ehk kõrgema kategooria meeskonnad osalevad kahel ja madalama divisjoni tiimid, sealhulgas Eesti, ühel etapil. Millisel osavõistlusel täpselt Eesti rannalõvid mängivad, praegu veel selge pole.

Nende kolme turniiri põhjal selguvad mõlemas divisjonis kaheksa paremat, kes mängivad 25.-28. augustini Catanias (Sitsiilia) toimuval finaaletapil, kus selgub Euroliiga meister ja B-divisjoni võitja, kes tõuseb 2017. aastaks A-divisjoni.

Eesti koondis jõudis mullu koduväljakul B-divisjoni finaali, kus kaotas penaltiseerias Rumeeniale. Euroliiga tiitlit kaitseb valitsev maailmameister Portugal.