Blogid

Miks andis Leedu afgaani tõlgile elamisloa, aga Omar ei ole meile teretulnud? (62)

LISA KOMMENTAAR

Uued probleemid28. aprill 2016, 08:27
Miks ei ole eesti ajakirjandus hoiatanud eestlasi voimalikust terroriuhast laevades. Ka Tallinki omades.
Miks?25. aprill 2016, 08:58
Eks nad kavatsevad võtta vastu Afganistanist tulevaid põgenikke ja siis on kindlasti hea tõlgi olemasolu ülivajalik.
tim25. aprill 2016, 07:55
Meie lõdva kummiga plikad võiks noorele mehele abielu pakkuda, niigi on Tallinn varsti nagu Pariisi eeslinn.
Enough is enough!14. aprill 2016, 17:35
Soovitan Katrin Lustil endal sinna kuhugi Omari juurde ära sõita, et see lõputu soigumine selle Omari ümber ükskord lõpeks!
Sass11. aprill 2016, 22:32
Küsimused : " Aasta enne ettevõtte pankrotistumist soovis Eesti Vabariigi valitsus anda talle eriliste teenete eest kodakondsust. See jäi aga ära, kuna ta oli varjanud oma õppimist Minski kõrgemas poliitilises sõjakoolis. Samuti oli ta töötanud Afganistani julgeolekuorganites.
Nüüd tekib küsimus, miks talle taheti anda kodakondsust, aga Omarile ei taheta anda isegi mitte viisat. Kas sellepärast, et üks on mõjukas ärimees ja teine on tavaline inimene? Veel üks küsimus. Miks on Brüsselist peale surutud kvoodipagulased paremad kui Eestiga seotud tõlk?"
Ja Vastused :
1. Andrus Ansip ei saanud tol momendil endale konkurenti tekitada( samasuguse KGB agendi näol!)
2. Sul , tüdruk, on õigus - raha hulk määrab meie riigis kõik! Kvoodipabulaste eest maksab EU .
3. Meie käpiknukkudest broileritele on kõik mis tuleb Brüsselist, või, veel parem - USA-st - see kõik on "puhas kuld" nii kaudses, kui ülekantud tähenduses!
Aga see, et kellegil tõlk Omaril on otsesed teened meie riigile osutatud ja tõenäoliselt meie sõdurite elusid säästnud - see ei ole eks(???)kommunistidele ja nende usinatele õpipoistele( näiteks - Taavi Rõivas, A. Ansipi usin sabarakk!) mingi argument!
Horros11. aprill 2016, 15:16
Huvitav, et seltsimees Lust järjekindlalt, nagu puupea, ei taha mõista ega endale aru anda, et see Omar on oma kodumaa reetur, oma kodumaa maha müünud ja võõrvõimudega koostööd teinud põhimõttelage inimene. Saast ühe sõnaga.
.
Piinlik ja kahju, et Eestis on selliseid inimesi, kes kiidavad heaks kodumaa reetmist ja püüavad heroiseerida kollborante.
Paul2219211. aprill 2016, 13:32
Tõlk Omar asugu Afganistani kaitsejõududesse teenima. Nii toetab aktiivselt enda julgeolekut ja tagab sissetuleku, vahest teeb isegi karjääri. Muudab Afganistani endale ja omasugustele sobivamaks elukeskkonnaks. Tõrjub tagasi vaenlase, keda kardab. Miks nõrgestada Afganistani? Pole vaja teda siia.
kribu11. aprill 2016, 13:02
Lustikata ei taha millegipärast uurida miks ei andnud sellele tsurkale asüüli ei UK,USA,Poola,Taani....Lurjus lihtsalt teenis mitut jumalat korraga.Kes on maha müünud oma isamaa teeb seda ka võõrasisamaaga.
sama11. aprill 2016, 14:57
Kas tohib küsida?11. aprill 2016, 11:59
Mida need leedukad ja eestlased seal Afganistaanis tegid? Mille eest nad seal sõdisid? Mis neil sinna asja oli? Mida afgaanid neile teinud olid? Kas Eesti oli Afganistaaniga sõjas? Kes kellele sõja kuulutas?
???11. aprill 2016, 11:17
Mehikesel on oma kodumaal probleeme? Võidakse maha lüüa? Nii see kahjuks ongi. Aga kuidas suhtus omal ajal näiteks NSVL nendesse oma kodanikesse, kes sõja ajal Saksamaa poolt okupeeritud territooriumil okupantidega koostööd tegid? Näiteks kas või tõlkidena. Poodi üles (vahel ka avaikult), pandi seona äärde või parimal juhul saadeti riigireeturitena Siberisse. Ning mitte ainult barbaarsel Stalini-Venemaal. Ka okupatsiooni all kannatanud Prantsusmaa oli pea et sama karm. Sakslastega koostööd teinud prantslasi nimetati kollaborntideks ning paljud neist mõisteti surma ja hukati. Kusjuures reeturite hukkamistest tehti sageli ka rahvuslikud vaatemängud. Mahalaskmised toimusid avalikult mõne kindluse või garnisonimüüri ääres. Õhtuti, peale tööd kui linna seltskond jalutas. Vaadati pealt söödi jäätist, kurameeriti ja visati nalja, kui kollaborante kogupaukudega müüri ääres sõelapõhjaks lasti. Nuheldi ka sakslastega kurameerinud prantsuse tüdrukuid. Neil aeti pead paljaks, mõnitati ja sunniti sõimu ning vile kadalipu saatel läbi tänavate kõndima. Vahel koguni ka poolpaljaks või paljaks rebituna. Mõnel pool löödi selliseid võimu haaranud kohaliku partisanide (makiide) omakohtu korras maha.
Miks me eeldame, et afgaanid peaksid oma kollaborantidesse kuidagi leebelt suhtuma? Islami rangust ja barbaarsust arvestades oleks pigem vastupidi. Läks ju Omar nende vaatevinklist lähtudes oma riiki tunginud ja selle hõivanud okupatsioonivägede teenistusse, tegi uskumatute koertega koostööd, oma rahva ning usu vastu.
tavaliselt25. aprill 2016, 09:00
Reeturid lüüaksegi mättasse.
!!!11. aprill 2016, 10:48
Isiklikult pole minul tolle Omari vastu midagi. Ilmselt on ta kogunisti märksa haritum, euroopalikum ning tsiviliseeritum, kui need Süüriast saabuvad väidetavad "tuumafüüsikud", "professorid", "insenerid" ja" arstid".
Afganstani vallutanud okupatsioonivägesid tõlgina abistanud afgaanil Omaril oli siiski tööleping mitte Eestiga vaid tema oli tõlgina hoopiski inglaste palgal. Ja kui tal seoses endise tööga (mille käigus ta mõnda aega töötas ka koos eesti poistega) tekib seoses oma endise nüüd kodumaal probleeme, siis on tema abistamise esmane kohustus siiski tema endisel tööandjal, Inglismaal. Mitte aga Eestil.
haritum?11. aprill 2016, 12:43
Kust ta's on,kui aina FB-s võõrastelt valgetelt naistelt raha mangub?
?11. aprill 2016, 13:57
Muidugi haritum! Erinevalt Süüria professoritest ning arstidest oskab tema vähemast võõrkeeli! Ja ka veenvalt raha mangumine eeldab teatavat intellekti.
oletus11. aprill 2016, 10:00
Võib olla põhjuseks, et MEES TEAB SELLISEID ASJU, MIS ON MEIE RIIGILE EBAMUGAVAD
Miks11. aprill 2016, 09:13
Katrin nii väga muretseb selle afgaani pärast-aru ei saa? Miks Leedu ja miks mitte meie? Nagu väike laps liivakastis! Ausalt!
kas Lust11. aprill 2016, 10:12
tahab jälle alustada rahakogumiskampaaniat, üks selline kampaania lõppes täieliku fiaskoga.
Marina11. aprill 2016, 09:02
Pgn, tõlki oleks tõesti vaja, kuna selle tibina mulin jääb siin täiesti arusaamatuks ...
ohoi11. aprill 2016, 10:02
Lust ei saa mitte vaiki olla, kõige kallimat ei saa kuidagi siia smugeldada, Lusti mula jääb tõesti arusaamatuks.
imelikult arvan11. aprill 2016, 08:50
See omar tahab iga hinna eest nimelt Eestisse saada, kas on keegi sellsie käsu talle andnud või mis. Pealegi vassib ja valetab, ülikoolis ei saa õppida nii, et ei käi ülikoolis. Valetas, et käib seal Indias aga kui nõuti vastavaid dokumente ja ainepunkte või mis ta oli selgub eelnevas jutus, et ta nagu ei käinudki ülikoolis viimastela egadel kuna raha ponud koolimaksuks. Mida see omar niikaua on passinud, et pole endale leidnud võimalusi töötamiseks peale selle, et iga hinna eest pugeda Eestisse. Asi pole korras kui meie võimud pole leidnud põhjust talle siin elamisluba anda ja pagulasrahade abil omarile võimaldada mingeid teenuseid, mille siht eesmärk on pagulased riigi poolt aktsepteeritud pealegi, on selline rahakasutus mehele ,kes meie riigilt elamiseks võimalust pole saanud, ebaõige. Kes on käskinud sel omaril meie Eestisse trügida?
Proovi, Katrin, aru saada,11. aprill 2016, 06:24
et sa elad Eestis. Ja Eestis ei sallita kedagi. Järjest rohkem isegi mitte iseennast.
11. aprill 2016, 12:44
Ära mine leili! 1.000.000 ei peagi sallima pealepressivat 100.000.000- t!
11. aprill 2016, 05:52
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
nimi11. aprill 2016, 06:14
Siis oled ju sina ka okupant, sest oled eesti kodanik ja eesti ju okupant afganistaanis . Äkki mõistad enda üle kohut ja lähed vabasurma. Umbrohtu vähem.
Lust on leidnud endale "nigeeria-kirjade" kirjasõbra11. aprill 2016, 04:09
18.07.2015 Delfi: Omaril on jäänud üks aasta õpingute lõpuni ning siis loodab ta tööd leida, võimalusel sooviks ta aga Eestisse tulla. "Soovin õppida Tallinna või Tartu Ülikoolis," sõnas Omar. Indiasse ei taha noormees jääda põhjusel, et seal lihtsalt ei ole talle tööd. "Olen üksinda siin ja mul on nii palju muresid." Mõnesse teise riiki peale Eesti ei soovi Omar samuti minna, sest seal pole tal toetajaid ja tuttavaid inimesi. Tõlk Omar vajab vähemalt 4000 dollarit aastas. "See on minu õppetasu, üür ja söök".
Kalev11. aprill 2016, 02:05
On näha,et Katrin on hooliv inimene ja tahab abiks olla kus saab.Kõik on ju väga tore aga siin on ka kahjuks üks pisikene konks.Nimele aitas antud inimene meie sõdureid .See on meile muidugi hea ,aga näitab ka seda,et tal on kalduvus reeturlikkusele.Inimene tegi koostööd oma rahva vaenlastega ja sellised inimesed on väga ohtlikud ning kavalad.
miks kalev ei saa vaikida?11. aprill 2016, 02:25
Miks sa Kalev kirjutad, kui su vaene aju midagi ei jaga, ehk jääksid oma liistude juurde, ehitusel mörti valama. Taleban on siis sama mis afgaani rahvas...
Äkki prantsusmaal terroristide vastu võitlejad on ka oma rahva reeturid?
Viletsad inimesed oma riigiga.11. aprill 2016, 00:27
Ma tean täpselt miks tõlki siia ei taheta - meie otsustajad juhenduvad kõiges EU enamuse tavadele, kuivõrd ka seal enamjagu selliseid otsuseid ei tehta siis ka eesti ei tee. Seda on näha meie valitsuse kõigis otsustes. Kui mõned suuremad liikmed võtaks vastu tõlke oleks eesti esimene riik, mis kuulutaks oma pühaks põhimõtteks nende inimeste aitamise. Me teeme põhimõtteliselt kõike nii nagu enamus ees teevad, meiel pole tähtis kas õige või vale - see võiks olla meie haleda ja valeliku riigi moto.
maailmaparandaja11. aprill 2016, 00:00
Lusti palun võta natuke hoogu maha,mine loomade varjupaika vabatahtlikuks,saad ennast pingetesst välja elada.
maailma parandaja10. aprill 2016, 23:48
Lusti võta palun hoogu maha ja tegele näiteks kodutude loomade varjupaiga abistamisega.
ämber10. aprill 2016, 23:47
Lusti tegevuses on niipalju äraostetavust, et varsti peavad omarid talle varjupaika otsima.
Teeline10. aprill 2016, 22:13
Mis on reeturi palk? Surm!
Lust ei tea ka ise, millest kirjutab.
"Tegelikult on nii, et Omar tahab nagu kõik teised noored paremat elu."
Ehk saatke raha, saatke raha, saatke raha! Selle asemel et tööle minna. Indias ei ole ta elu ohus.
Haidari pankrotistatud Lacto oli Rapla piimatööstus, mitte Paide oma.
gfd10. aprill 2016, 21:30
võtame omaari ja las võtab oma naise ka kaasa ja las hakkab kristlaseks või loobub islamist ,,, siis pole probleemi !
oh sa gfd11. aprill 2016, 10:05
naist ta ei võta kaasa, Lust ju ootab siin.
ss10. aprill 2016, 21:29
miks? sest okupantidega koostööd teinud oma rahva reeturit ei taha ei okupandid ega afgaanid.
PlussPluss10. aprill 2016, 20:08
Katrinil on humanistlikus mõttes õigus. Ainult, Eestisse ei tohi pääseda ükski murjan. Varsti . väga varsti tuleb panna stopp. Muidu, võtku kõik nöör tapalava juurde (seebitatult) kaasa!
Ähh11. aprill 2016, 05:19
Veel hullem, meie ajuhiiglased on otsustanud, et lähemal ajal toovad 200 murjanit mitte Kreekast ega Itaaliast, vaid sõidavad neile järgi otse Türki, jääb migrantidel merel loksumine ära ja üleveo raha ka alles.
Aga vb kasseerivad lennukitrepil selle raha enda tasku?
leebe11. aprill 2016, 09:03
paraku tuuakse sisse murjameid täiega niiet see üks - pole vahet. Riik on põhjas nagunii, isegi kui ametnikud seda tunnistada ei taha. Riigikogulased saavad omad palgad edasi, kui nemad sealt ükskord lahkuvad pole see ka nende asi, mis pärast saab. Eesti riiki nagunii enam ei ole olemas sel ajal . Niiet. tulgu see omar j a võtku oma kursusekaaslased ja sugulased kaasa. Vaadake kui palju neid kirjumisrjusid on juba pealinnas. Küllap tudengid ja teised aga soome- araabia segakeelelt olen ka päris palju kuulnud, nemad ju on kurdid- peavad üksteisest üle lõugama.
Pluss10. aprill 2016, 20:06
Kabaga pähe och kyrbaga kõrva. Allah aitab! Och eesel kõngeb tänaval!
Pluss10. aprill 2016, 20:05
Palge tuld. Kui tuuma och muu "raketisõda" läbi, siis alles jäänud piteklantroobid niidavadki kalashnikovidega kõike, mis liikgub. Kuni padrunid otsas. Siis jätkub nali juba kivikirvestega! Juhhei!
Teisitimotleja10. aprill 2016, 19:45
Eestil oleks aeg oma peaga mõtlema hakata mitte tegema pimesi neid asju mida teised teevad.. Seda koike soovitan Lustilegi.
Küsiks teisiti.10. aprill 2016, 19:42
Omarist rääkides tekib küsimus, kui palju on Eestil sõpru Afganistanis? Kui palju afgaane on Eesti sõdurid Omari abiga afgaanimaal maha tapnud? Rahu ei tule seal ka siis, kui viimane turbani ja pika hõlstiga afgaani mees saab maha tapetud. Siis kraabib põlvepikkune afgaani poisike liiva alt välja kaltsu sisse mässitud isa või vanaisa Kalašhnikovi automaadi välja ja kihutab kuuli keresse tema ees sesvale okupandile, olgu selleks siis USA või Eesti sõdur.
YLL10. aprill 2016, 19:33
EL= kolmanda maailma hooldekodu.kui rahapress o eurod lepelehtedeks muutnud siis asi muutub.
praegu võetakse naiste abiga lihtsalt elupaigad üle? see kõik on kunagi juba olnud kui neandertaalane välja suri.pikk pime aeg saabus.
miks10. aprill 2016, 19:26
aga vaadake 25a eesti poliitika ja poliitikute ajalugu. kes on meil kõrgema euroopa haridustasemega õppinud poliitikud jne....neid pole ja lähiajal ka olema ei saa. lihtsalt kas nõukogude aja kooliga vanad peerud või pöidlalutsijast noored tagatubade tankistid,kellel pole ette näidata mitte midagi,see on kurb argipäev ja vastavalt sellele ka see kõik, mis praegu toimub.
vigade parandus10. aprill 2016, 18:50
punningi asutatud juriidiline isik on siiski MTÜ TOETA UKRAINAT. mis on ukrainal pistmist tõlk omariga? raha oleks võinud koguda kasvõi sellesse mtü-sse, milline juba omarile raha saatis. aga nemad oleks raha saatnud otse omarile ilma seda lustile üle andmata või kandmata.
msi10. aprill 2016, 18:33
1. tubli, kats! kiitus ei ole seotud omari teemaga. avara dekolteega pilt toob vb tagasi mõned vanad kommenteerijad.
2. omari ma ei usalda. ja isegi mitte niivõrd sellepärast, et inglased talle isegi tähtajalist viisat polnud nõus andma. hoopis tema suhtumise pärast eesti naistesse. lusti fb fännilehel kommenteeris 1 noor daam, et msn-i aegadel suhtles ta omariga. omar kerjas talt pidevalt raha, väitis, et neil pole perekonnaga midagi süüa. kuu aja jooksul saatis iga päev neiule meeldetuletuse oma pangakonto rekvisiitidega. ka fb-s on ta eesti naistelt raha luninud.
3. ma ei usalda ka katrin lusti omari maaletoojana. alustas ta suure hurraa ja õhinaga. lubas isiklikult indiasse sõita ja omari ära tuua, möödaminnes sellest ka filmi vändata. tuututamist tv3-s, tallinna tv-s, õhtulehes jätkus tükiks ajaks. algatas raha annetamise kampaania, kuid valis selle vahemeheks kahtlase minevikuga tegelase. oü ukraina toetuseks põhitegija on ants punning, kes omal ajal sai kuulsaks kui aferist, püramiidskeemi abil lihtsameelsetelt tööotsijatelt raha väljapetjana.
oktoobrikuu paari nädalaga annetati omari toetuseks üle tuhande euro. järgnevate kuude jooksul rippus annetamisele kutsuv reklaam üleval tv3 veebilehel, lusti fb fännilehel, ukraina toetuseks fb seinal. pärast seda, kui lusti blogi kommenteerijad hakkasid raha liikumise kohta infot nõudma, kustutas punning oü fb-st ära postituse, kus algatati omari jaoks raha kogumise kampaania. lust kustutas ära abipalved tv3 veebis ja oma fb-s. loodeti, et rahvas unustab ja mingit annetuste kampaaniat pole olnudki. nii kaval polnud isegi kulturist ader.
ja kui nüüd leedulaste tõlgiga seoses omar jälle tähelepanu keskpunkti sattus teeb lust nüüd näo, et mingit rahadega sahkerdamise plaani pole kellelgi olnudki. miks siis igal pool vahepeal annetuste üleskutsed kustutati? ja miks kustutas lust varasema blogipostituse, kus omari rahadest juttu oli?
ziidiuss10. aprill 2016, 21:05
Oot-oot,kuigi ma pole seni väga vastaline olnud, nüüd ei taha ma küll sellest tavalisest muri-kerjajast midagi kuulda!
jurist10. aprill 2016, 18:23
Sa Lust ära räägi, vaid tee ise midagi. Näiteks mine Omarile mehele ja peig Eestis nagu 5 kopikat. Ja mis veelgi põnevam, siis võid isegi minna elama Afganistani. Sealt saad häid lugusid saata - näiteks Kabuli glamuurne ööelu. Või lõbus elu kitsedega, moonikasvatajate vapustav argipäev jne.
spets10. aprill 2016, 18:14
loe nati seaduseid, siis saad teada miks
Jah just nimelt miks ei ole Omar meile teretulnud10. aprill 2016, 18:13
Aga igasugused illegaalid ,Jeemenist, Iraagist, Türgist ja Kreekast on meile teretulnud, lähvad peale nagu soe sai, ja ühele tõlgile pole meil kohta, kes tõesti puhtast südamest tahab eestisse tulla, südametud, vahetame parem Omari selle islami illegaalide vastu välja, mis eestisse tankimist ootavad, need 560 illegaalset sisserändurit, kes Kreekas märatsevad jamamma Merkelit taga kiruvad et mujale sundkorras kvoodiseeritakse ja kuidagi tõotatud Saksamaale ei jõua, kus ees pidid ootama pudrumäed ja piimajõed
Mõistmatu10. aprill 2016, 21:18
Aga selle pärast, et ühelegi afgaanile ei anta niisama Schengeni viisat aga asüüli saab ta paluda vaid Euroopas.
Leedu tõlk oli juba Euroopas ja sai ka mitte asüüli vaid ainult elamisloa. Ehk siis, leedulased ei pea teda hakkama ülalpidama mida aga see Omaar soovib eestlastelt...
igal juhul10. aprill 2016, 18:03
on ju Eesti targem,parem ja ilusam kui mingi Leedu ja teab paremini, keda võtta ja keda jätta.
pakun10. aprill 2016, 17:49
Tallinna loomaaias pole hetkel vabu puurikohti.
Tutkit10. aprill 2016, 17:34
Mees reetis raha eest oma rahva ja ma küll kahtlen,et selline sell oleks lojaalne Eesti riigile.Kahtlaselt suur huvi on tal just siia trügida,huvitav miks ?
no10. aprill 2016, 17:48
taliibi rojud ei ole tema rahvas.
Ahmed10. aprill 2016, 17:23
Ma saan Katrin Lusti heast tahtest aru, kuid põhiline erinevus leedulaste tõlgi ja tema vahel on, et leedulaste tõlk oli juba suure töö ära teinud - peaagegu hästi leedu keele ära õppinud, ning ta rändas kuni pagulaslaagrini OMA RAHA eest. Samuti oli ta Afganistanis eelnevalt TÖÖD teinud, kauplust pidanud.. Kahjuks jääb "meie" Omari käitumismuster väga segaseks - India tasuline kõrgkool, millest mingeid tõendeid ei saa (?), tööl ei käi, kuid pommitab meeleheitlike kirjadega. Kui tal on mitmesugused suhted Indiaga ja ta seal ka on õppinud, siis miks ei taha ta seal edasi õppida, sest elu ei oleks talle ju seal ohus? Sõnaga - Omar ei tundu väga aus poiss olevat.
....10. aprill 2016, 17:41
just - midagi ei klapi! Ja siin - talle täiesti võõras kultuuris ja kliimas peab ta hakkama ISE elatist teenima ja end ISE ülal pidama, makse maksma jpm. olmelist, mida soojal maal elav inimene ei pruugi ettegi osata kujutada. Indias on see kõik kordi odavam. Kui ta ei suuda oma keele-eksami eest tasuda, siis kust võtab ta igakuiselt mitu korda suurema summa, et siin lihtsalt elus püsida? Ta ei ole ei sõja- ega poliitiline pagulane, kellele varjupaika peab andma. Tal puudub siin seljatagune, kes aitaks eluga hakkama saada, seda ilmselt aastakümneid, ei võta enda ülalpeetavaks ka siinse artikli autor. See, et tema lepingujärgseks tasustatud tööks oli mõned kuud Eestist pärit sõjaväelastega mõned tunnid päevas koostööd teha - see ei anna veel tagatist, et ta tõesti Eesti ühiskonnas ka elatud saab. Eestlasi õpib välisülikoolides mitmeid ja nende õpingute võimaldamiseks on neil kodus olemas oma tugi, lisaks on paljudel ka stipendiumid - mis stipendiumiga tuleks siia õppima-elama afgaan Omar? Ja kui tuleb, siis - mis edasi?
Teeline10. aprill 2016, 22:23
Indias ei suutnud ta 100 euroga nädalat ära elada. kust võtab ta raha Eestis elamiseks? Hakkab jälle pihta lunimine - "andke raha, andke raha!"
Nagu euroabi põllumeestele -11. aprill 2016, 08:45
kes pakist ilma jääb, see viriseb, et kui ebaõiglane...
don pedro10. aprill 2016, 16:56
olgem ausad...me ei vaja seda omarit siia lihtsalt...mida ta siin teeks...tõlgiks juhan liivi w...oma keelde...must lagi on meie toal...miks must...nii must...omar seda valgemaks ei teeks...
ju tal on oma ülesanne10. aprill 2016, 17:15
Mida ta ülikoolis õpib, kui keeleoskus nigel nii, et isegi inglased teda ei tahtnud, ju ka muu oluline põhjus, mida me ei tea.
....10. aprill 2016, 16:39
läbiv viga - too Omar ei ole olnud meie tõlk, tema leping oli brittidega ja britid maksid talle ka selle töö eest, mitte Eesti Vabariik. Ja tõlketöö ei käinud eesti keeles, samas too mees, kes leedukaid aitas, õppis leedu keele ära ja on võimeline selles keeles ka suhtlema, ka viibis ta pagulaslaagris. Britid keeldusid Omarit vastu võtmast. See inglise keele oskus, mis on vajalik igapäevase keelekasutuse vahendamiseks, on oluliselt lihtsam sellest, mida on vaja rahvusvahelise kõrgharidusõppe jaoks. Alustaks ehk sellest, MIKS ei nõustunud britid oma palgalist lepingulist tõlki oma maale vastu võtma! Sest osad nende vägede heaks töötanud said selleks võimaluse. MIKS on vaja vägisi trügida kaugele võõrale külmale maale, kus teine kultuur ja teine usund, kui saab olla lähemal ja tuttavamas keskkonnas, turvaliselt - nagu seda Omar ja ta lähedased ju on.