Et praegu on Sauberi tiim sügaval mülkas ja suisa pankrotiohus, näib tõenäoline, et meeskonna ajaloo parimaks tulemuseks jääb Robert Kubica etapivõit 2008. aasta Kanada GPl. Toona oli Sauber BMW tehasemeeskond.Foto: Vida Press
Vormel 1
4. mai 2016, 12:53

F1-tiimile lüüakse hingekella

Sauberi F1 meeskond on tänavu oma töötajatele saanud palka maksta vaid kahel korral, kaotatud on kaks nimekat inseneri ja nüüd ei saa nad osaleda ka esimesel hooajasisesel testil, vahendab BBC.

Alates 1993. aastast vormelikarusellil tiirelnud Sauberi meeskond võib juba enne käesoleva hooaja lõppu minna hingusele. Kuigi võistkonna juht Monisha Kaltenborn lükkas aprillis taolised kuuldused kategooriliselt ümber, lisavad värsked uudised tiimi pankrotijuttudele aina õli tulle.

Nimelt on järgmine GP-etapp kavas Barcelona ringrajal ning võidukihutamisele järgneb esimene hooajasisene test, kus meeskonnad peavad kaheks päevaks rooli pistma mõne noorpiloodi, kes pole F1 sarjas osalenud rohkemal kui kahel GPl.

Sauberi piloodid on praegu Felipe Nasr ja Marcus Ericsson. Tiimi tänavune parim tulemus on rootslase 12. koht Bahreini GPl. Foto: Reuters/Scanpix

Sauber, kel pole sellest hooajast ette näidata veel ühtegi MM-punkti, teatas aga, et neil pole nõuetele vastavat sõitjat ja ka mitte uusi arendusi, mida testil autole külge kruvida. Seega hoitakse raha kokku ja rajale ei tulda.

Sotši GPl tunnistas Sauberi spordidirektor Beat Zehnder, et Šveitsi väiketiimil on väga keeruline leida neid miljoneid eurosid, mida auto arendamiseks tarvis. Kulusid suurendavad ka 2017. aastal kehtima hakkavad uued tehnilised nõudmised,

Peter Sauberi poolt loodud vormelitiim tegi debüüdi 1993. aasta hooajal. 14 hooaja peale on saadud F1 sarjas üks etapivõit – 2008. aastal oli Robert Kubica kiireim Kanada GPl.