Uudis TV

VIDEO | "ROALDI NÄDAL" TÄNA: kas piim saab otsa? (9)

LISA KOMMENTAAR

Tiina7. mai 2016, 00:49
Aitähh Roaldile saate eest. Ehk tõmbab see veidigi rohkem tähelepanu piimanduse probleemile.Väga kahju on eesti karjakasvatajatest ja lehmadest muide ka. Ma ei kujuta ettegi , et eesti piima poleks enam poes saada. Minu arvates on eesti toit ja sealhulgas piim ja piimatooted parimad maailmas. Olen näinud telekas reklaami "ausast piimast", kuid kusagil poes seda piima pole müügil näinud. Ostaksin just seda. Soovin talunikele jõudu ja vastupidavust.
METSAVEND 6. mai 2016, 21:59
Hakkab pihta kommentaar kadus nagu vits vette ,sest kellelgi oli juba valus paljatest sönadest .
METSAVEND 6. mai 2016, 21:52
Jätke see jura ületootmisest köige alustuseks ültse ära sest probleem on tegelikult lihtne Eesti valitsus ei tea majandusest ja ammugi pöllumajanduse doteerimisest mitte midagi ja pole tahtnutki kunagi midagi reaalselt teada .Samuti on olemas reaalne variant seoses sellega ,et praegused pöllumajandusega tegelejad kes on omad eestlased pildilt maha pähkida ja siis on kohe olemas need kes poseerivad ennast kollases ajakirjanduses ja samuti kroonika veerel .Teine variant on ,et tömmatakse lohku odava välismaise piimaga riikidest kus doteeritakse pöllumajandustootmist ,pärast seda kui on saavutatud soovitud tulemus ,et pole enam piimakarja töstetakse koheselt piima hinda ja ongi tulemuseks ,et Eestis puudub järjekordselt üks tootmisharu .Madala piima hinna üks pöhjus on samuti see ,et tegelikult mängivad piimast toote tootjad kartelli ja lihtsalt ei maksa normaalset hinda piima eest ja samuti on reaalselt vöimalik valitsuse tasandil piirata toetusi ja pigem anda lubadusi mida on kogu aeg ohtralt jagatud aga tegeliku raha ei anta kuna majandusest mitte jagavaid ametnike ei huvitagi pöllumajandus ja ammugi piima tootmine kuna teatakse ,et piima saab peost aga mitte laudast .Loll jutt on varjuda mingite euroopa liidi normatiivide ja muu sellise jama varju .Valitsuse huvi on pigem pagulastest koraani kummardajad kelle arvelt saab euroopa liidust raha ja islamistidest luuserite ülalpidamine pannakse maksumaksjale lisakoormusena ja kui tuleb puudu töstetakse kohe trahvimäärasid koheselt .Kui Eesti valitsus oleks töesti olnud kunagi tegelikult huvitatud konkreetselt piima tootmisest kui majandusest Eestis siis poleks olnud mitte vöimatu otsida reaalset turgu piimale ja piimatoodetele aga mugavam on rollotada ja ärmatada ning ämmaraha kilekotiga jagada .Usun ,et siin hakavad sönavötmad isehakanud targad linnast kivide pealt kes sooviksid täieliku pöllumajandustootmise löpetamist kuna usuvad valitsuse valesid seoses kasvöi tegelikult olematute toetustega .Samuti on vöimalus ,et tegutsema hakkavad palgalised kommentaatorid kes igati püüavad materdada pöllumajndustootmist .Tegelikuses on absurdne lollus lasta hävida piima tootmisel Eestis ja samuti pole mötet jurada mingist ületootmisest .Aeg on löpetada olukord kus import ületab eksporti mis tähendabki ,et Eestis puudub jätkuvalt toimiv majandus ja ammugi majanduslik mötlemine .Mis puutub nendesse kes on oma piimatootmise sidunud suuresti pangalaenudega siis pankadel on lihtne pigistada praegusi tootjaid ,et saada kopikate eest kätte normaalne tootmine ja siis asuvad piimatootmisega tegelema need kes kohe igati oskavad aga tegelikult oskavad ennast eksponeerida ainult kollases ajakirjanduses ,et kui kövad pöllumajanduse edasi viijad ja arendajad on nemad .Kui jätkuvalt midagi ei tee peale selle ,et siin söna vötame siis viimane kustutab peagi tule ja tuleb vabatahlikult lahkuda oma kodumaalt söltumata sellest ,et oleme patrioodid .
Andole6. mai 2016, 21:47
Paras oleks sul sellele pukile heita, lasen pulli jooksu...ekspordirahast oled kuulnud?
Ando6. mai 2016, 20:59
Eestis on piima ületoodang juba kaua aega olnud.. aga kuna Eestis uuriv ajakirjandus puudub ja midagi peab kirjutama siis näiteks ..mmm... piim saab otsa.. ahah, selge siis.
ei saa!6. mai 2016, 20:12
Euroopas on suur piima ületootmine ja sealt on võimalik päris odava hinnaga osta. Meie suurfarmid on oma aja ära elanud. Läti ja Leedu väiketalunikud teevad meie "uusmõisnikele" juba pika puuga.
Juust in Piibel6. mai 2016, 20:41
ja siis ostad sina,piiratud mõtlemisega persoon ,poest selle hinnaga mida läti väiketalunik küsib
soololl6. mai 2016, 22:12
näiteks Koreas on Telerite,mobiilide,autode,laevade,pesumasinate,külmkappide,mikrouunide jne. ületootmine
Krt Kaltsakad hävitavad Eesti pöllumajanduse6. mai 2016, 19:52