Treener Matti Killing võib rahul olla - neljapaat liigub olümpiahooajal õigel kursil.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
8. mai 2016, 14:00

Kuldse paatkonna treener Matti Killing: oleme tippvormist kaugel!

Eesti neljapaat tuli kolm kuud enne aasta tähtsaimat sündmust, Rio olümpiat tipp-paatkondade ees Euroopa meistriks. Mõistagi supersaavutus ja osalistele õnnitlused, kuid sunnib ka küsima, ega mehed liiga vara vormi ole tõusnud?

Paatkonna treener Matti Killing tõrjub need oletused rahulikult. "Oleme töövormis, see võit tuli töiste treeningute pealt. Me pole tippvormis ja teisedki riigid on veel vormist kaugel. Selle võidu peale ei saa väga ekstaasi ka minna. Täna olime teistest paremad ja tegime kõige vähem vigu - näiteks neljandana lõpetanud sakslased panid "konna"," vastas Killing Õhtulehega peetud telefonivestluses.

Kogenud treener aga rõõmustab, et ollakse õigel teel. "Igal asjal on oma ülesehitus. Esimesel päeval, eelsõidus ei saanud me end hästi käima. Aga kui midagi on sul sees, siis kõik tasapisi edeneb. Vahesõit läks juba paremini ja finaal õnnestus seekord väga hästi. Medalit lootsin, aga et võtame kulla... See on täna superkoht!"

Killing ei sattunud Venemaa tugeva alguse ja distantsi esimese poole valitsemise peale ärevusse: "Vaatasin juba eelsõidus, et inglased valmistasid viimasel 500 meetril venelastele peavalu. Nad on rohkem allatuulesõitjad, täna oli raske ilm ja nad väsitasid end ära."

Neljapäevase treeninguõnnetuse ja korraldajate kaatriga kokku põrkamise kohta kommenteeris Killing elutargalt: "Sellised asjad võivad vahel kasuks tulla. Tähtsaim, et mehed ja paat terveks jäid. Veidi sebimist tekkis juurde ja meestel ei jäänud võistluse eel ülemõtlemiseks aega!"