Ardo ArusaarFoto: LAURA OKS
Maadlus
9. mai 2016, 13:15

VIDEO | Eestlased saavad olümpiamaadlejate oskusi oma silmaga näha

Eesti spordisõpradel avaneb mai lõpus suurepärane võimalus oma silmaga näha, kuidas möllavad maadlusmatil Rio de Janeiro olümpiale sõitvad Heiki Nabi ja Ardo Arusaar. 

Nimelt toimuvad 28.-29. mail Tallinnas TTÜ Spordihoones Põhjamaade meistrivõistlused maadluses, mis toovad Eestisse seitsme riigi kadetid, juuniorid ja täiskasvanud. 

Poolraskekaalus (kuni 98kg) võistlev Ardo Arusaar võib nüüd, kui olümpiapilet käes, kergemalt hingata, kuid latti ta sellegipoolest alla ei lase. “Võistlema lähen ikka selleks, et võita. Eriti siin, oma kodupubliku ees, on oluline hästi esineda,” räägib Arusaar.

“Kuna praegu on käsil ettevalmistus olümpiaks, siis Põhjamaade meistrivõistlustele tulen suure treeningkoormuse pealt. Väiksemaks lähevadki treeningmahud alles mõni nädal enne olümpiat, nii et ees on raske treeningperiood,” sõnas Arusaar.

Küll aga kutsub ta kõiki maadlusfänne võistlustele kaasa elama: “Tipptasemel rahvusvahelisi maadlusvõistlusi ei ole Eestis väga palju ja kindlasti tasub tulla omadele kaasa elama. Kui kodupublik ergutab, on ka meil rohkem jõudu vastastele vastu hakata.”

Eesti Maadlusliidu president Priit Piilmann on kindel, et võistlus tuleb põnev nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele. “See on viimane võimalus kõigil maadluse sõpradel näha Eesti ja Põhjamaade parimate maadlejate mõõduvõttu enne suvist olümpiat. Tuleb kõva andmine ja põnevust jätkub mõlemasse päeva,” sõnas Piilmann.

Põhjamaade parimad selgitatakse välja naistemaadluses ning kreeka-rooma maadluses. Kokku on TTÜ Spordihoone mattidele oodata 200 sportlast seitsmest riigist, millest neli Skandinaavia ja kolm Baltimaad. Esindatud on Rootsi, Soome, Taani, Norra, Läti, Leedu ja loomulikult korraldajamaa Eesti. Põhjamaade meistrivõistlused toimuvad Eestis juba kolmandat korda, Eestit esindab võistlustel 50liikmeline koondis.