Jelena Isinbajeva 2013. aasta MMi kulda tähistamas.Foto: AFP / Scanpix
Doping
25. mai 2016, 13:33

Kahekordne olümpiavõitja ähvardab kohtusse pöörduda, kui Venemaa sportlasi Rio OMile ei lasta: see on inimõiguste rikkumine! (6)

Kahekordne teivashüppe olümpiavõitja Jelena Isinbajeva ähvardab kohtusse pöörduda, kui rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF ei tühista Venemaa sportlastele määratud võistluskeeldu. Venemaa kergejõustikustaari hinnangul on säärane teguviis tema inimõiguste rikkumine.

Nimelt karistas IAAF venelasi möödunud aasta lõpus, kui WADA raportist ilmnes, et meie idanaabrite juures käib süsteemne ja riigipoolse toetusega dopingu tarvitamine. Võistluskeelu tõttu jäi Venemaa atleetidel vahele muuhulgas ka märtsikuine sise MM. Lõpliku otsuse, kas lubada venelased Rio de Janeiro OMil või mitte, peaks IAAF langetama 17. juunil toimuval nõukogu istungil.

Ent Ateena ja Pekingi olümpiavõitja, kolmekordne maailmameister ja maailmarekordi 5.06 omanik Isinbajeva on piltlikult öeldes aetud tagajalgele. „Olen vihane, sest olen abitu. Nad ei anna mulle võimalust võistelda,“ lausus 33aastane venelanna portaalile insidethegames.biz.

Jelena Isinbajeval pole senise karjääri jooksul kordagi dopinguga probleeme tekkinud. Foto: Reuters / Scanpix

„See on otsene inimõiguste rikkumine, isegi võib öelda diskrimineerimine. Saan ainult treenida. Neli aastat on sportlaste jaoks pikk aeg. Paljud võivad selle ajaga murduda.

Kui IAAF langetab meie suhtes negatiivse otsuse, siis pöördun isiklikult kohtusse ja viitan inimõiguste rikkumisele. Olen kindel, et võidan.“

Isinbajeva ei täpsustanud, kelle vastu ta kaebab.