Videointervjuu Belgia passiga Nõmme Kalju keskkaitsja Alexandre Jansen da Silvaga.Video: Alar Truu
Jalgpalli EMi videod
9. juuni 2016, 17:34

ÕHTULEHE VIDEO | Belgia passiga Kalju keskkaitsja: eriti loodan võitu Itaalia üle, siis saan kodus olla boss (5)

Jalgpallipidu on ukse taga. Tänavuse EMi alguseni on jäänud pisut enam kui 24 tundi. Õhtuleht külastas sel puhul Nõmme Kalju trenni ning vestles sealsete välismaalastega nende koduriikide koondistest. Esimesena sai sõna portugallane Jorge Rodrigues, nüüd on järg Brasiilias sündinud, kuid Belgias kasvanud ja selle riigi passi omava Alexandre Jansen da Silva käes.

Alex, kas Belgia on võimeline EMi võitma?
Arvan, et neil on head võimalused, kui nad mängivad ühtsena. Koondises on palju uue generatsiooni mängijaid, kes pallivad heades klubides. Ja nad on juba näidanud, et suudavad teha häid tulemusi.

Mida Sa arvad alagrupist, kus vastasteks Rootsi, Iirimaa ja Itaalia?
Raske grupp. Itaalia on väga kogenud tiim, Rootsil on Zlatan ning iirlased on võitlejad. Selles grupis tulevad väga head mängud.

Mis on Belgia koondise tugevus?
Rünnak. Arvan, et meil on väga head ründajad eesotsas Eden Hazardiga. Tegelikult on ka keskväli ja kaisteliin hea. Arvan, et meil on igatepidi hea tiim.

Seega Sa arvad, et nõrku kohti pole?
Igal tiimil on nõrgad kohad. Aga kõik mängijad töötavad ühtsena. Kui keegi teeb midagi valesti, siis teised paikavad kaaslase eksimuse. 

Kui suur löök on kapteni Vincent Kompany puudumine?
Tema puudumine on suur löök. Meil on teised mängijad, kes teda asendavad, aga temata on halb. Ta on kaitseliini boss.

Kas Belgia rahvas ootab oma koondiselt turniirivõitu?
Kui kõik mehed on vormis ja terved, siis võime nende mängijatega jõuda väga kaugele. Aga tuleb võtta mäng mängult.

Kes võidab EMi?
Loodan, et Belgia. See oleks riigile hea. Nagu ütlesin, meil on uus generatsioon. Nad on juba mitu aastat uut tiimi üles ehitanud. Loodan, et suudame võita. Eriti loodan võitu Itaalia üle, siis saan kodus olla boss (da Silva elab koos itaallastest meeskonnakaaslaste Maximiliano Ugge ja Damiano Quintieriga - M.T.).