Video: Lugeja video
Jalgpalli EMi videod
15. juuni 2016, 14:02

FOTOD JA VIDEO | Eestlane Islandil: islandlased möirgasid kui viikingid, voolasid jalkamurul kui laava ja lõid leegitseva palli Portugali väravasse

Islandil resideeruv eestlane Geidi vaatas eile õhtul palju põnevust pakkunud Portugali ja Islandi jalgpallimatši koos kohalikega Ingólfstorg'i väljakul Reykjaviki kesklinnas. Emotsiooniderohket elamust meenutab ta nii:

Rahvas kõmmutas Ingólfstorg'i väljakul trumme ja kulistas Viikingi nime kandvat õlut juba rohkem kui tund aega enne mängu algust. Tuhandeid inimesi oli linna kokku tulnud: islandlasi, ameeriklasi, kanadalasi, mehiklasi jne, massiivses koguses turiste ja mulle tundus, et kuulsin ka eesti keelt.

Esindatud olid ka Portugali fännid, kes olid justkui trükipressile kukkunud nagu Pudi Saarepeedist ja oma näod puna-rohe-kollaseks võõbanud. Nad olid küll väljakul kõvasti vähemuses, kuid viibutasid ikkagi Portugali kirjaga salle ja laulsid kõval häälel kaasa Portugali hümni.

Foto: Lugeja fotod

Veel kõvemaks läks nende umbes kümne portugaallase hääl, kui Portugal 33ndal mänguminutil palli Islandlaste väravasse põrutas. Islandlaste näod venisid aga pikaks nagu nad oleks just sahmaka külma vett Gullfossi kosest kaela saanud ja nii mõnigi lõi suitsu ette, samal ajal pilku suurelt ekraanilt tõstmata.

Kui ekraanil suures pildis Ronaldo irvitavat nägu näidati, karjusid kõik nii kõvasti "böö", et maapind jalkamuruga kaetud keskväljaku all hakkas värisema. Varsti aga oli see irvitus Ronaldo näolt pühitud, sest siis see tuli!

Islandlased möirgasid kui viikingid, voolasid jalkamurul kui laava ja lõid leegitseva palli Portugali väravasse. Sel hetkel rõkkas rõõmust kogu väljak ja ma pakun, et kogu meie väike saareriik. Võõrad kallistasid teineteist ja ulatasid kõrvalseisjale pudeli "õlmarit". Islandi lipud lehvisid, trummid mürtsusid veel kõvemini ja kõik olid nii õnnelikud nagu oleks vaatajate vahel just jackpot välja loositud.

Foto: Lugeja fotod

Mäng pakkus aga veel palju põnevust ka lõpuminutitel. Meie sõpruskonnaga jalkat vaadanud Islandi noorhärra röökis oma hääle ära. Aga usun, et täna hommikuks oli ta juba oma helipea Viikingi õllega ära puhastanud. Kui tugev viik käes, vajus kogu kaader erinevatesse baaridesse, kus kallist õlut rüüpas ja seda tõenäoliselt varajaste hommikutundideni. Aga kuna siin on praegu polaarpäevad ja pimedaks ei lähegi, siis vast ei ole mõni jalkafänn siiani aru saanud, et päev on vahetunud.

See mäng oli suurepärane ja mul on nii hea meel, et Island koslepit ei saanud.