Inglismaa - Wales 2:1Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli EMi uudised
16. juuni 2016, 18:14

GALERII | Vahetusmehed päästsid Suurbritannia lahingus Inglismaa, Rashford tegi ajalugu (1)

Inglismaa jalgpallikoondis suutis Gareth Bale'i juhitud Walesi vastu rongi alt välja tuua ning varumeeste teisel poolajal löödud väravatega saadi sel EMil kätte esimene võit.

Mängu esimene värav kuulus aga Walesi superstaarile Bale’ile. Hämmastav statistika: kui Cristiano Ronaldo pole suuturniiridel Portugali ees skoorinud 34 katsest ühelgi karistuslöögil, siis Bale lõi teises EM-lahingus juba oma teise värava. Taas oli pall näiliselt väravavahile lihtne püüda, ent viimasel hetkel ootamatult langenud löök üllatas Joe Harti, kes tõrjus selle täpselt posti kõrvale.

Bale’i 42. minuti värav tähendas, et Inglismaa koondis lahkus areenilt fännide vilekoori saatel. Vaheajal tegi Roy Hodgson kaks vangerdust tuues sisse Daniel Sturridge’i ning Jamie Vardy ning liigutused päästsid Inglismaa.

Esmalt säras vastne Inglismaa meister: standardolukorras jäi Vardy passima paari meetri kaugusele Walesi väravajoonest, vastaste kapteni Ashley Williamsi prohmakas palli klaarimisel tõi mänguvahendi otse Leicester City ründaja jalale ning sealt ei eksiks enam ükski ründaja – 1:1 vaid 10 minutit pärast EM-debüüdi tegemist.

Tundus, et mängu viimase pooltunni märkimisväärseimaks sündmuseks jääb Marcus Rashfordi sissevahetamine. Manchester Unitedi noor ründetäht sai jalgpalli sünnimaa läbi aegade noorimaks suurturniiril platsil käinud palluriks. Meeskonnakaaslase Wayne Rooney rekordi lõi ta üle nelja päevaga.

Ent viimane sõna jäi hoopis inglaste seni märkimata vahetusmehele - 92. minutil algatas Sturridge ise murrangu Walesi karistusalla ning Vardy ja Dele Alli seinasöötude järel sai palli ise väravavõrku susata ning naaberkoondise fännide südames purustada.

Viik tähendab, et B alagruppi juhib pärast kahte mängudevooru Inglismaa nelja silmaga (ühtlasi on sisuliselt kindlustud pääs play-offi). Slovakkia ja Wales on kolme silmaga teine-kolmas, Venemaa ühe punktiga viimane.