Saksamaa - Poola 0:0Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpalli EMi uudised
17. juuni 2016, 00:00

GALERII | Saksamaa ja Poola tegid viigi ja lõpetasid Ukraina turniiri! (2)

Jalgpalli EMi esimesest 18 mängust olid poolajal 0:0 viigis täpselt pooled, ent esimesel kaheksal juhul oli teisel 45 minutil vähemalt üks meeskond ikka värava löönud. Mitte täna õhtul – Saksamaa ja Poola tegid tänavuse turniiri esimese kuiva viigi.

Kui neljapäevase vutipäeva esimene naabrite duell Inglismaa ja Walesi vahel kujutas endast väravate- ja energiarohket kohtumist, siis õhtul ei saanud Saksamaa ja Poola kuidagi väravatemasinat käima. Avapoolajal ei teinud kumbki meeskond isegi ühtegi raamidesse läinud pealelööki.

Õnneks teisel poolajal seis paranes: juba 17. sekundil sai värava alt pealelöögile Arkadiusz Milik ning kontrarünnakul oli hea šanss sakslastelgi. Ometi ükski löök teed väravavõrku ei leidnud ja sealjuures olid paremad võimalused – või olukorrad, mille luhtamine pani kiiremini peast haarama – just vähemnimekatel poolakatel.

Lõpuks on viik aga tulemus, mis rahuldab mõlemat meeskonda, sest ei anna suurimale konkurendile eelist alagrupis esikoha jahtimisel – mõlemad on nüüd nelja punkti peal.

Saksamaa-Poola viik tähendab aga, et juba on selgunud ka esimene meeskond, kelle teekond lõppeb EMil alagrupiturniiriga: viimases voorus Poolaga kohtuv Ukraina kaotas täna 2:0 Põhja-Iirimaale ja jätkab kahe matši järel 0 silma peal. Ainus meeskond, kellega nad võivad alagrupis veel samale pulgale tõusta ongi tänased alistajad ja kuna UEFA vaatab erinevalt FIFAst esimese asjana mitte meeskondade väravate vahet, vaid omavahelise kohtumise tulemust, ongi kindel, et Ukraina lõpetab C alagrupi neljandana.