NeljapaatFoto: TAIRO LUTTER
Sõudmine
17. juuni 2016, 15:55

Eelsõidus viimaseks jäänud neljapaadi treener: me ei saanud paati jooksma, polnud mõtet ribadeks rebida

Eesti paarisaeruline neljapaat osaleb sellel nädala etapil Poolas Poznanis MK-etapil, kus saadi reedel enda eelsõidus viimane koht ning võitjatele kogunes kaotust üle 10 sekundi. Sõudjate treener Matti Killing sõnas, et paanikaks pole põhjust. 

Neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo olid samas sõidus sakslaste, brittide ja itaallastega. Eelsõidu võitis Saksamaa, kuid eestlased kaotasid neile pea kümme sekundit. 

"Mehed pole kuus nädalat võistelnud ning nad ei saanud kuidagi sõidurütmi kätte," ütles sõudjate treener Killing. "Polnud mõtet ribadeks tõmmata. Me ei saanud paati jooksma. Praegu pääsesid edasi ainult võitjad ning juba 1000 meetri peal oli selge, et me pole esikohta saamas."

Oma osa on ka paadil, mida mehed kasutavad. "Seda õiget tööriista pole. Paatidel on korralik vahe, aga tuleb võistelda sellega, mis on ning vahel tuleb mõni kaotus kasuks. Vahel hakkadki arvama, et oled võitmatu," rääkis Killing. 

Viimati võistles neljapaat mai alguses EMil, kus saadi kaela kõige kirkamad medalid. Pärast seda pole mehed võistlussituatsioonis veel käinud. Põhirõhk on pandud trennidel, kuid ka need ei ole läinud kõige paremini. 

"Me pole saanud korralikultd ei ole saanud korralikult teha, sest ilm on halb. Tihtipeale on kas võistlusrada kinni või üldse suletud," sõnas Killing. "Isegi kahekordne olümpiavõitja Olaf Tufte jättis paadi keset rada ja hüppas vette, kui hakkas välku lööma." 

Eestlased teevad enne homset vahesõitu veel paar trenni ning pärast MK-etappi suundutakse Leetu. "Trakais ootab meid paar head sõitu leedukate vastu, kes tahavad parandada paatkonda sisemliselt. 

Kahel nädalavahetusel saab päris korralikke võistlussõite. Ehk saame ree peale."