Wales sepistas suurüllatuseFoto: Pascal Rossignol
Jalgpalli EMi galeriid
1. juuli 2016, 23:50

GALERII | Wales tegi Islandit või Belgia Inglismaad? Wales kirjutas uue peatüki jalgpalliajalukku! (9)

Jalgpalli EMil sepistas tõelise suurüllatuse Wales, kes alistas EMi veerandfinaalis 3:1 Belgia ja pääses poolfinaali! Viimati 58 aastat tagasi suurturniiri veerandfinaali pääsenud Wales astus seega jalgpalliajaloos järgmise sammu edasi.

Pikemad kõrred olid tegelikult mängu alguses Belgia käes - ajaloo noorima koosseisuga platsile tulnud belglased läksid juba 13. minutil tõelisest iluväravast juhtima, kui Radja Nainggolan kõmmutas 30-lt meetrilt mammu ristnurka. 

Wales ei lasknud aga kaua oodata - pärast mitut üritust jäi nurgalöögijärgselt meeskonna kapten Ashley Williams trahvikastis täiesti tähelepanuta ning koksas peaga 31. minutil ühe tagasi.

Poolaja lõpus järjest rohkem enesekindlust leidnud Wales jätkas himuga ka teisel poolajal ning kangelaseks tõusis hetkel klubita Hal Robson-Kanu. 27aastane pallur võlus üheainsa pöördega ära kolm Belgia kaitsjat ning virutas ise palli võrku! 

Belglased otsisid vastuväravat nii kuis suutsid, aga edutult ning hoopis Samuel Vokes oli see, kes pealöögiga Belgia paika pani!  

Tõsi, Wales ei saa ilma ka kadudeta - poolfinaalis Portugali vastu ei saa kaasa teha turniiri üks väärtuslikemaid mängijaid Aaron Ramsey.