Petr CechFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpalli EMi uudised
8. juuli 2016, 18:05

Tšehhi jalgpallikoondis peab edaspidi läbi ajama legendaarse väravavahita

Tšehhi jalgpallikoondise väravavaht Petr Cech teatas täna, et tema karjäär rahvuskoondises lõppes ühes EMiga, kus tšehhide laeks jäi alagrupiturniir. 

34aastane Tšehhi rekordinternatsionaal (124 mängu) debüteeris riigi esindusmeeskonnas 2002. aastal ning tema säravaimaks saavutuseks koondisega jäi 2004. aasta EMi poolfinaali jõudmine. 

"Kui ma olin väike laps, siis oli minu suur unistus mängida kas või korra rahvuskoondises," lausus Cech oma tööandja Arsenali kodulehele. "Olen väga uhke, et tegin seda nüüdseks nii palju kordi. 

Otsus on puhtalt jalgpallialane. Kui tahan oma karjääri pikendada ja mängida maksimaalselt kaua tipptasemel, siis tuleb leida vajalik balanss.

Olen 34aastane. Järgmine suurturniir on kahe aasta pärast, mis on jalgpallis väga pikk aeg. Viimane asi, mida ma teha soovin, on alustada valikturniiri, kuid poole peal öelda, et ma ikka ei peaks jätkama.

Koondis on mulle pakkunud kustumatuid mälestusi ja need jäävad mulle igaveseks. Aga nagu ütlesin, aega ei saa peatada ja vahel tuleb teha tulevikku vaatavaid otsuseid. Usun, et praegu koondisekarjääri lõpetamine on õige lüke."