Portugali jalgpallilegend Costinha.Foto: ULMER,MARKUS
Jalgpalli EMi uudised
10. juuli 2016, 16:32

Portugali vutilegend: väärime võitu, sest maailma parim mängija, treener ja agent on kõik portugallased! (2)

Portugali jalgpallikoondise endine ründaja Costinha märkis õhtuse EM-finaali Portugal - Prantsusmaa eel ESPNile antud intervjuus, et tema kodumaa väärib EM-tiitlit.

"Portugal on suur jalgpallirahvas. Maailma parim mängija on Cristiano Ronaldo - portugallane. Maailma parim treener on Jose Mourinho - portugallane. Maailma parim agent on Jorge Mendes - portugallane.

Mida on Prantsusmaa klubid viimase kümnendi jooksul Euroopas saavutanud? FC Porto võitis Meistrite liiga, Uefa karikasarja ja Euroopa liiga, Lissaboni Sporting jõudis UEFA karikasarja finaali, Lissaboni Benfica Euroopa liiga finaali nagu ka Braga.

Me oleme Euroopa jalgpallis oluline tegija ja väärime EM-tiitlit. Kas Prantsusmaal on mängija, keda saaks võrrelda Cristiano Ronaldoga?" rääkis aastatuhande alguses Portugali koondises tähtsast rollis olnud ründaja, kelle arvele kogunes karjääri jooksul 53 maavõistlust.

Costinha sõitis verbaalselt pasunasse ka kõigile Portugali negatiivses jalgpallis süüdistanutele: "Ma armastan meie stiili. Me ei pea mängima, vaid võitma! Saate ikka aru, et neil kahel asjal on vahe sees. Kui tahate vägevat vaatemängu näha, siis minge teatrisse! Ajalukku lähevad ainult võitjad, kaotajaid ei mäleta keegi."