Olga Portugali keskkaitsja Pepe käekõrval staadionile kõndimas.Foto: McDonald's
Jalgpalli EM 2016
13. juuli 2016, 13:53

FOTOD | EM-i finaalis Pepe kõrval väljakule sammunud Olga: olin šokis (7)

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalkohtumisel Portugali ja Prantsusmaa vahel sammus McDonald's kampaania "Saada staar staadionile!" võitja, 9-aastane Eesti tüdruk Olga Simagina staadionile Portugali keskkaitsja Pepe käe kõrval.

Oma võidust kuuldes hakkas neiu unes nägema, kuidas teda telekas näidatakse. Pariisi lendas Olga juba 9. juulil ja päev oli sisustatud treeningutega. "Mängisime omavahel, õppisime freestyle'i - palliga tantsima - ja trikke," meenutab tüdruk esimese päeva tegevusi. Ühe uue trikkina õppis jalgpalli mängiv neiu jalgadega palli viskama. Pika päeva lõpus mindi sööma ja pärast seda suureks finaalpäevaks välja puhkama.

Kui võistluspäev kätte jõudis, kasvas tüdruku elevus. Hommik algas hotellis proovidega, et staaride staadionile saatmine mööduks viperusteta. Hiljem käidi söömas McDonald's kohvikus ja siis juba staadionile, et veel mõned proovid teha.

"Proovis pidi õigesti seisma, pidi vaatama ainult otse ja mängijate poole ei tohtinud vaadata," kirjeldab neiu juhiseid, mille järgi käituma pidi. "Staadionil läks meil hästi, tegime kaks korda proovi, hotellis kolm või neli korda,"

Käe kõrval Pepe staadionile saatnud neiu jalgpalluriga juttu ei rääkinud. "Ma olin mingis šokis," sõnab neiu täna, meenutades elu parimat päeva. Ka täna tuleb tal sellest rääkides kerge ärevus sisse.

Rivistus hümni ajal Foto: McDonald's

Olga, kes ise on suur Ronaldo fänn, seisis hümni ajal Portugali võistkonna kaptenist vaid meetri kaugusel. "Ronaldo oli mulle väga lähedal, ma nägin teda," teatab Olga õhinal. "Üks poiss hoidis tema käest kinni. Ta oli peitnud markeri putsa sisse ja küsis autogrammi," räägib neiu, lisades, et tegelikult autogramme küsida ei tohtinud.

Mängu sai Olga jälgida esireast, väga lähedalt. Võib vaid ette kujutada, kui suurt rõõmu selline kogemus noorele tüdrukule pakkus - näha oma lemmikmeeskonda finaalis. "Mulle väga meeldis mäng, terve mäng oli väga põnev. Vahepeal oli hirm, et Portugal ei võida, võidab hoopis Prantsusmaa," kirjeldab ta emotsioone. Siiski võitis neiu lemmik - Portugal.

Olga ja tema ema Mariga mängu esireast vaadamas Foto: McDonald's

Emotsioonid olid laes ja kõik oli uus ja harjumatu. "Kui hümni lauldi, nad karjusid kõvasti, mu kõrvad väga valutasid," meenutab neiu suurel staadionil seismise hetke. "Ja fännid karjusid kõvasti, kui Portugal värava lõi," lisab ta, tunnistades, et Portugali fänne oli siiski vähe ja staadion oli täis Prantsusmaa poolehoidjaid.

"Võiduhetkel oli veel šokk nii suur, et seal olin," ei jõudnud toimuv tüdrukule kohale finaaliski.