Rainer AusFoto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
16. juuli 2016, 13:58

Rainer Aus 14-sekundilisest vahest Egon Kauriga: üks mees paneb hullu

Kui Rally Estonia laupäevane võistluspäev on poole peal, hoiab Rainer Aus viiendat kohta. Kuigi Aleksei Lukjanukile kaotab ta juba 29,7 sekundiga, on õigeks mehe kiiruse lakmuspaberiks võrdlus sarnasel masinal kihutava Egon Kauriga ja seal on Aus 14,3 sekundiga miinuses.

"Üks mees paneb vähe segast," kommenteerib Aus vahet koduse suurima konkurendiga. "Meie sõidame tegelikult üsna kiiresti, aga mõne koha peal ei taha väga laamendama minna. Aga võib-olla ta näeb minu otsekaamerast liiga palju – poleks pidanud seda tegema," naljatleb piloot.

Kuigi R5 autod on Eesti teedel nüüdseks selgelt kiiremad, kui N-rühma vanad Mitsubishid, sõnas Aus, et uuemate masinatega tempos püsimine pole väga suur probleem. "Peaasi, et juurde ei sajaks. Võib-olla kolmandik katsest on (teisel läbimisel – toim) veidi rasked. Kiired jupid on korralikud, aga mahapöörded ja aeglasemad kohad on veidi rööpas."

Pingutan 100 protsenti, aga nagu Egoni aeg sama autoga näitab, saab kusagilt veel. Mõni protsent on siis ilmselt veel varu," peab Aus edasiseks ralliks sõjaplaani.