Rio 2016 OM video
19. juuli 2016, 13:53

ÕHTULEHE VIDEO | "Rahvusliku seljaga" Allar Raja: minu neljapaati tagasi sobitamine võtab nüüd natukene aega

Andrus Veerpalu põlvemured, Kaia Kanepi kannahädad – Eesti tippsportlaste vigastusi, mis on meedias saanud olulisuse tõttu juurde liite "rahvuslik", on sel sajandil olnud juba küllalt. Sinna nimekirja tuleks lisada ka Allar Raja seljavalu, sest Rio olümpiamängud on ukse ees ning meie sõudmise neljapaati saadab selge medali(l)ootus.

"Nagu ma kogu aeg ütlen: tervis on hea, ainult selg teeb vahepeal häda," võtab Raja kokku oma hetkeseisu. Pärast mai algul EM-finaalis kuldmedali võitmist pole meie neljapaadi käsi hästi käinud – viimasel olümpia-eelsel MK-etapil Poznanis tuli sõit Raja vigastuse tõttu suisa pooleli jätta.

"Sõudmine on juba selline ala, kus selg saab päris tugevalt vatti ja siis ajapikku tekivadki koormuste tagajärjel teatavad vigastused. Tänaseks päevaks olen need üpris hästi kontrolli alla saanud ja eelmisel nädalal osalesin juba väga intensiivsetel ja tugevatel treeningutel. Selg pidas vastu. Momendil olen positiivne ja usun, et selg veab olümpiamängudel väga hästi välja," räägib täna koos teiste olümpiakoondislastega Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtul käinud Raja.

Nädala lõpus ootavad meie sõudjaid ees testsõidud koduses Pärnus ning siis tuleb juba hakata Brasiiliasse sõiduks kohvreid pakkima. Poolfinaalsõit on neljapaatidel kavas 6. augustil ehk päev pärast Rio olümpiatule süttimist. Vorm on meie medalilootustel hea, aga…

"Teine küsimus on, kuidas kogu ansambel kokku mängib. Kuu aega ma neljapaadis ei sõudnud. Küll sõudis varumees Sten-Erik (Anderson – toim), nii et ülejäänud meeskond sai kokku sõita, aga minu sobitamine võtab ikka mõningal määral aega," nendib Raja. Sõudja on aga enesekindel, et nädalane treeningaeg Rios on piisav paarkonna taas ühtseks löögirusikaks sulatamiseks.

"Eks esimesed sõidud näitavad ja meie puhul näitab alati viimane sõit enamgi kui esimene. Loodetavasti suudame liikuda võistluste jooksul ülesmäge," rääkis Raja. "Kui medališanssi poleks, siis enam ei sõuaks."