Michael Phelps - kas ta juba juubeldamisest ära ei väsi?Foto: AFP/Scanpix
Rio 2016 OM uudised
10. august 2016, 04:52

ÕL RIOS | 20 kukkus! Phelps kirjutas olümpiaajalukku veel ühe peatüki (3)

Meeste 200 meetri liblikujumise võitis Rio de Janeiro olümpiabasseinis kes muu kui Michael Phelps. Ameeriklasele tähendab see uskumatuna näivat 20.(!!!) olümpiakulda.

Phelps hüppas täna õhtul basseini mõistagi favoriidina ja kuigi esimesele pöördele läks ameeriklane alles teisena, ei olnud näiliselt tema võidus mingit kahtlust. Kõik muutus aga viimase distantsiosa algul, mil seitsmendal rajal ujunud Masato Sakai alustas ülivõimsat lõpuspurti.

Lõpuks sai kahe mehe duellis määravaks mõõdetud õnn – sentimeetrite mängus osutus ideaalse pikkusega olevaks Phelpsi viimane tõmme, mis viis ta finišiseinani 0,04 sekundit enne jaapanlast, ning 20. olümpiakuld oli tõsiasi.

Napilt, aga ära ta tuli - 20. medal, mis kindlustab veelgi Phelpsi ajaloo edukaima olümpiasportlase tiitlit. Foto: AFP/Scanpix

Kolmanda koha sai Tamas Kenderesi Ungarist, kes kaotas ameeriklasele 0,26 sekundiga.

Phelpsi jaoks ei pruugi tänane kuldmedal sugugi jääda Rio mängude viimaseks. Juba 4x100m vabaltujumises USA meeskonna ridades olümpiavõitjaks kroonitud mees tuleb kindlasti rajale veel 100 meetri liblikadistantsil ning ka kaks korda pikemas kompleksujumises.

Lisaks on täna õhtulgi ees ootamas üks teatedistants ehk medalisaak võib kasvada veelgi uskumatumaks.