Eesti paarisaeruline neljapaat.Foto: CARLOS BARRIA
Rio 2016 OM uudised
11. august 2016, 04:00

Neljapaadil täna teine katse - kas finaal toimub või lükatakse taas edasi? (1)

Tugeva tuule tõttu jäid eile Rio de Janeiro sõudeareenil pidamata kõik võistlussõidud. Eesti medalilootuse, paarisaeruliste neljapaatide finaal peaks teisel katsel toimuma täna hommikul, ent kui ilm ei leebu, lükatakse seda veelgi edasi.

10.30 Rio aja järgi – just nüüd pidanuks Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsa ja Allar Raja andma sportlikus mõttes endast maksimumi, et võidelda Rio olümpiamängude kuldmedali eest. Võistlusi aga ei toimu ja sõudjate treener Matti Killing seisab üksinda inimtühjal tribüünil vihma käes.

"Vaata, tuul on praegu sealtpoolt," osutab ta käega Lagoa staadioni administratiivhoonete suunas, kus ühtlasi asub ka sõudmisvõistluste finišijoon. "Need varjavad tuule ära, aga siit edasi kogub ta vaikselt hoogu ja stardis on seis juba päris hull – paadid lööb kohe vett täis ja laine on päris võimas. Sellepärast sõita ei saa."

Meie meeste finaali uus stardiaeg on täna Eesti aja järgi 16.12, aga Killingu häälest ei kostu just erilist lootust, et sõidu ära saab pidada. "Ilmateade lubab sama ilma kui täna. 12. augustil peaks olema juba normaalne ja 13.-14. hea ilm," arvab treener, et ilmselt lükatakse eestlaste võistlus reedele. Otsus tehakse täna vara hommikul.

Eestlased otsustasid eilses vihmas treenimisest loobuda "Tippvormi puhul on väga kerge saada külge mingi külmetushaigus ja siis on asi juba hull," selgitas Killing, miks eelistati higi valada olümpiaküla ergomeetritel.