Henn Põlluste ja Heiki NabiFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
16. august 2016, 01:42

ÕL RIOS | Henn Põlluste Nabi võimalikust treernerivahetusest: mul ei saa selle vastu midagi olla (4)

Kreeka-rooma raskekaalu maadleja Heiki Nabi alistus Rio de Janeiro olümpiamängude pronksimatšis punktidega 0:6 venelasele Sergei Semjonovile. Treener Henn Põlluste arvates võiks 31-aastane Nabi võistelda veel ka nelja aasta pärast Tokyos.

Pronksimatšis venelasega oli kaks murdekohta. Esiteks esimese perioodi moment, kus Nabi sai Samjonovi parterisse ja peaaegu ka üle veetud, ent erinevalt Tootsist, ei kehti spordi reegel, et kui kõike ei jaksa, tee pool.

"Esiteks tegi ta väga halva stardi – ei saanud käsi kokku. Vene maadleja sai end väga ilusti kõhuli ja rinna nii tugevalt vastu matti, et Heiki ei saanud head haaret." kirjeldas Põlluste kõnealust olukorda. "Kui ta lõpuks haarde enamvähem kinni sai, oli juba aeg selline, et pidi midagi tegema. Üritas ülevedu, sai juba vastase tasakaalust välja, aga jalad takerdusid venelase jalgadesse ja vedu ebaõnnestus."

Kohtumise saatuse otsustas aga teise perioodi keskpaik, kus Nabi pandi ootamatult passiivsuse pärast ise teistkordselt parterisse. "Planeerisime, et teise perioodi algul paneb Heiki kõva töö peale ja saame vastase parterisse, aga läks vastupidi – Heiki pandi hoopis alla ja vastasel õnnestus tagavöötõste," nentis Põlluste 0:6 kaotuse kohta.

Pärast medalita jäämist spekuleeris Nabi, et kui kulla võitnud kuubakas Mijain Lopez Rio mängude järel ketsid peaks varna riputama, läheks ta hea meelega kolmekordse olümpiavõitja õpilaseks. Mida arvab sellest ideest eestlase praegune juhendaja Põlluste?

"Kui ta nii arvas, siis mul ei saa selle vastu midagi olla. Praegu pole me edasisi plaane teinud. Keskendusime ainult OMile, et siit tuleks medal, aga kahjuks jäi ta viiendaks," rääkis maadlustreener. "Eks meil on aega siin mõned päevad, siis läheme koju ja mõtleme natukene. Ennatlikke otsuseid ei tahaks teha."

31-aastane Nabi ise ütles, et pärast olümpiat võtab ta korraks aja maha ja arutab lähedastega läbi, kas ja kuidas edasi. Ise tahaks maadleja karjääri jätkata ja seda kuni Tokyo mängudeni.

Põlluste kiidaks otsuse heaks. "Kui jätkata siis ikka järgmise olümpiani. Aga see peab olema Heiki enda otsus, mida ta tahab teha. Mina olen nõus teda aitama."