Shaunae MillerFoto: KAI PFAFFENBACH
Rio 2016 OM galerii
16. august 2016, 05:36

GALERII | MILLINE PINGUTUS! Uibo kihlatu võitles lõpumeetriteni ning krooniti olümpiavõitjaks! (15)

Olümpiamängude naiste 400 m jooksu finaal kulges eriti dramaatiliselt, kui olümpiavõitjaks kroonitud Bahama saarte jooksja Shaunae Miller suisa viskus legendaarset "sukeldumistehnikat" kasutades üle finišijoone. Oma osa on kullal ka Eestil, sest Milleri kihlatu on Eesti mitmevõistleja Maicel Uibo.

Maailma hooaja edetabelit juhtinud Miller kontrollis jooksu algusest peale, kuid lõpu eel suutis ameeriklanna, neljakordne olümpiavõitja Allyson Felix talle kannule tulla. Miller küll kangestus, aga pani hambad ristis endast kõik mängu ning ületas finišijoone suisa viskudes. 

Shaunae Miller Foto: OLIVIER MORIN

Tasuks isiklik rekord 49,44 ning olümpiakuld! Felix leppis hõbemedali ja hooaja parima 49,51ga, pronksmedali teenis jamaikalanna Shericka Jackson ajaga 49,85.

Miller ei suutnud tehtut aga kaua uskuda. Esmalt lebas ta ligi viis minutit, käed näo ette peidetuna finišijoone juures, siis kamandati ta sealt minema, sest oma järge oli ootamas vihma tõttu edasi lükatud meeste 110 m tõkkejooksu eeljooks. 

Shaunae Miller Foto: KAI PFAFFENBACH

Naine komberdas vaevaliselt tribüüni juurde, sai kaissu Bahama lipu ning seejärel lebas veel 15 minutit tartaanil kuni lõpuks suutis minna trikolooriga ka auringile. 

"See on hetk, mida olen oodanud ja millest olen unistanud. Andsin endast kõik! Olen lihtsalt nii õnnelik, nii tänulik, nii emotsionaalne! Bahamal on nüüd suur pidu!"