Ardo Arusaar.Foto: Reuters/Scanpix
Rio 2016 OM uudised
16. august 2016, 17:52

ÕL RIOS | Hommikul valuvaigistava süsti saanud Arusaar: vigastuse taha midagi ei jäänud (3)

Ardo Arusaar kaotas Rio de Janeiro maadlusmatil venelasele Islam Magomedovile 0:6 ja tunnistas pärast matši ajakirjanikele, et tema olümpiaettevalmistust segas vigastus.

"Hommikul sain veel ühe süsti ka roiete vahele – kõhre on puruks ühel roidel, viimane laager läks katki. Nüüd saan selle välja öelda, enne pidin varjama, sest kõik maadlejad on sotsiaalmeedias ju mu sõbrad. Vajutavad "tõlgi" ja saavad kohe teada, kuidas mind rünnata,“ muigas Arusaar. "Aga vigastuse taha midagi ei jäänud. Pigem oli see mu enda ebakindlus."

Eestlane jäi matšis juba väga varakult kaotusseisu. Arusaar tõdes, et oli liiga kärsitu. Targem olnuks kaitses rügada ja lasta vastasel end kulutada, ent venelane pakkus kohe avasekunditel talle võtet ja meie mees otsustas võimalusest kinni haarata. Magomedov tegi aga pette ja Arusaar oligi pikali.

"Tavaliselt enda võttest alla löömine ei ole punkt ja tõstetakse tagasi püsti, aga ta korra pidurdas mu kinni ja siis läksin alles maha ja selle eest sai kaks,“ selgitas Arusaar, kuidas venelane silmad kirja sai. "Ja edaspidi ta juba sulges nii hästi, et mul ei tekkinud võimalusi. Ei saanud teda kuidagi tasakaalust välja."

Järgmised punktid olid eestlase hinnangul vastuolulisemad: kohtunik otsustas, et Arusaar virutas juba Magomedovile peaga. "Mina sain hoiatuse ja tema kaks punkti. Aga tema pani ju mulle ka – mul pea lõhki! Võib-olla oleks seal pidanud vaatama, kes astus enne. Aga mul polnud vaielda midagi – neljaga taga ja edasi pidi juba riskima.“

Et Magomedov kaotas teises matšis türklasele Cenk Ildemile, on Arusaare olümpia sellega ka lõppenud ja lohutusringi ta ei pääse.