Michael ConlanFoto: Reuters / Scanpix
Rio 2016 OM uudised
16. august 2016, 19:16

HALB KAOTAJA? Olümpial langenud Iiri poksija sõimas korraldajad korralikult läbi (3)

Täna Rio de Janeiro olümpiamängude veerandfinaalis kaotanud kääbuskaalu (-56 kg) poksija Michael Conlan oli pärast allajäämist püha viha täis ning sõimas võistluste korraldamise eest vastutava amatöörpoksi organisatsiooni AIBA läbi.

24aastane iirlane, kes võitis nelja aasta eest Londonist pronksmedali, oli enda arvates selgelt venelasest Vladimir Nikitinist üle, kuid langes kohtunike ühehäälse otsusega turniirilt välja. Seepeale näitas Conlan neile, mis ta säärasest otsusest arvab ega hoidnud end tagasi ka teleintervjuus.

"AIBA on kamp pettureid. Nad on kuradi (pehme tõlge sõnast "fu**ing") petised ja mind ei koti üldse, et see sõnavõtt on televisioonis," sõimles Conlan pärast kaotust.

Michael Conlan (punases) - Vladimir Nikitin. Foto: Reuters / Scanpix

"Amatöörpoks mädaneb igast otsast. Tulin siia kuldmedali järele, kuid mind on petetud. Tahtsin saada kahekordseks olümpiamedalistiks ja -võitjaks, aga minu unistus rebiti kildudeks. See rööviti!

Ma ei tule enam kunagi olümpiale ja soovitan ka teistel poksijatel mitte kunagi enam AIBA turniiridel osaleda. Tundsin end esimese raundi lõpus väga mugavalt, ma polnud isegi väsinud. Ütlesin, et võidan selle matši hõlpsasti, kuid mulle öeldi, et olen kaotusseisus.

Seega pidin minema sõtta, mida ma ka tegin. Olin temast parem nii teises kui kolmandas raundis, kuid minult rööviti mu olümpiaunistus."