Alar SeimFoto: LAURA OKS
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 04:54

ÕL RIOS | Alar Seim poja seitsmendast kohast: WADA lubas pärast olümpiat tulemustes korrektuure teha (7)

Kuigi Mart Seimi nime taha märgitakse Rio olümpiamängude lõpp-protokolli seitsmes koht, ei pruugi see kauaks nii jääda. Nagu tõstmisvõistlustel viimasel ajal kahjuks tavaks, muudavad dopingupatud varem või hiljem paremusjärjestust.

Kas nii läheb ka Rios? "Ootame ära. WADA lubas peale OMi mingeid korrektuure teha," teadis rääkida Mardi treenerist isa Alar Seim.

Miks aga Mart üldse täna seitsmendaks jäi? "Siin olid Hiina kangid, mis on libedad," selgitas isa. Esimesel rebimiskatsel ei saanud Seim seetõttu üles isegi 187 kilo. "Teise pani suht vägisi ära ja õlast käis raks läbi nagu oli Almatõs."

Kui tõsine vigastus on? "Läheme tagasi Tallinnasse ja vaatame. Praegu on õlg igatahes kange," ei osanud Alar Seim täpselt hinnata.

Tõukamises jäi meie mehe parimaks tulemuseks 243 kilo, kuigi teisel katsel tõstis ta pea kohale ka veerandtonni. Kohtunikud näitasid aga punast tuld. "Ei saanud aru, miks see katse ei lugenud. Mingit järeltõuget ei olnud – sakslased filmisid üle ja see oli näha. Nemad (võistluste žürii – toim) ei toonud midagi selgituseks."

Viimaseks katseks telliti kangile 255 kilo, kuid see ei alistanud. "Aga medaleid poleks see ikka toonud. Kolmandat olümpiat järjest võideti medal 448 kiloga," selgitas Alar Seim. Seda muidugi juhul kui dopingupaljastused võistlusprotokollide tippu ei muuda.