Rasmus Mägi (sinises)Foto: WANG ZHAO WANG ZHAO
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 05:09

ÕL RIOS | Rasmus Mägi: tunnen ennast täieõigusliku finaalimehena! (15)

Rio olümpiamängudel finaali jõudnud 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi pakatas rahulolust. Teises poolfinaalis ajaga 48,64 neljanda koha saanud Mägi pidi pingsalt jälgima kolmandat jooksu ning võis rahulikult käed taeva poole tõsta.

"Tunne on super. Ausalt öeldes ma isegi enam seda jooksu jälgides ei mäletanud oma aega, aga läks hästi!" rõõmustas ta.

Mägi sõnul polnud enesetunne täna nii värske kui võinuks olla. "Teadsin, et pean julgelt alustama ning iseenda tempo järgi jooksma. Isegi kui teised alustavad kiiremini, siis lõpus peaksid ikkagi variandid olemas olema. Tähtis oli, et ei laseks kordagi tekkida tunnet, et rong on läinud. Isegi kui korraks tagakurvis selline tunne tekkis, vältisin teadmist, et võib-olla on hilja. Sellest piisas," selgitas Mägi.

Finaal peetakse neljapäeval kohaliku aja järgi kell 12 ehk Eesti aja järgi kell kuus. Mägi sõnul on aega valmistumiseks piisavalt. "Praegu pole midagi hullu. Jooks on alles pooleteise päeva pärast. See on uus jooks ning tuleb väga julgelt jooksma minna!"

Finaalis võib kõike juhtuda. "Tunnen ennast finaalis täieõigusliku mehena. Kedagi ei karda, olen kõigi vastu jooksnud. Tuleb lihtsalt võimalikult palju ennast ületada ja teha nii maksimaalne jooks kui vähegi võimalik!"