Ksenija BaltaFoto: ADRIAN DENNIS
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 05:36

ÕL RIOS | Ksenija Balta: võtaks selle hüppe finaali kaasa ja paneks veel vunki juurde! (7)

Rio olümpiamängudel kaugushüppes neljanda tulemusega 6.71 lõppvõistlusele pääsenud Ksenija Balta tõdes pärast kvalifikatsiooni, et selle tulemusega finaalis kindlasti imetegusid ei tee.

Balta avakatse ebaõnnestus täielikult, kui kirja läks 6.13.  "Ei saanudki aru, mis esimesel hüppel juhtus. Andrei (treener Andrei Nazarov - toim.) ütles, et sellise hüppe teeksid sa kaheksa sammu pealt ka ära. Aga kes seda katset enam mäletab," tõdes Balta.

Teisel katsel sündis juba palju etem tulemus 6.71. "See oli õnneks parem. Sain õlad rohkem agressiivselt ette. Esimese hüppe ajal hoidsin neid rohkem tagasi ega saanudki lendu tõusta. Nüüd tuli kiirus ka hüppesse kaasa! See hüpe oli juba lähedal sellele, mida ma otsinud olen. Võtaks selle finaali kaasa, paneks veel vunki juurde ja jookseks veel paremini hüppesse. Kindlasti on võimalik paremini teha. See pole mu lagi."

Kvalifikatsiooni võitis Tuleb ikka juurde panna. Annan endale aru, et hüppan alles esimest aastat (pärast vigastust) ja kõik ei saagi veel päris välja tulla, aga see on just see koht, kus võiks."