Darja Klišina Rio olümpia kvalifikatsioonisFoto: ADRIAN DENNIS
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 09:41

Ainsa Venemaa kergejõustiklasena Rios osalev Klišina: ma olen üksinda siin, mis on suur vastutus

Viimasel sekundil pääses ainsa Venemaa kergejõustiklasena Rio olümpiale kaugushüppaja Darja Klišina, kes läbi ka kvalifikatsioonilipu ning hakkab lõppvõistlusel rinda pistma ka Ksenija Baltaga. 

Spordi Arbitraažikohtus (CAS) paar päeva enne eilset kvalifikatsiooni võidu saanud Klišina sõnas, et viimased nädalad olid kurnavad.

"Terve nädal on vaimselt olnud väga raske. Ma ootasin CASi otsust üle nädala ning ma ei saanud peale soojenduste normaalset trenni teha," sõnas 25aastane venelanna. "Nüüd olen hüpetele keskendunud ja tahan omada ainult positiivseid emotsioone."

Kuna ühtegi teist Venemaa kergejõustiklast olümpiale ei lastud, lasub tal terve riigi surve. "See on tavapäratu situatsioon. Ma tahaksin suurt tiimi enda ümber, aga kahjuks olen siin üksinda ja mul on väga suur vastutus. Ma üritan unustada viimaseid nädalaid ja vabandust, aga ma ei soovi rääkida, mis juhtus Venemaa koondisega."

Kvalifikatsioonis sai naine kirja 6.64, mis viis ta kaheksandana lõppvõistlusele. "Alguses olin natukene närvis, aga see on kõigil nii. Tavaliselt pole kvalifikatsioonis nii häid tulemusi kui homme, mil on täiesti uus situatsioon. 

Naiste kaugushüppe finaal algab Eesti aja järgi kell 3.15 vastu neljapäeva.