Lendav Neymar - õnneks ei teinud mees endale olukorras liialt viga.Foto: Reuters/Scanpix
Rio 2016 OM uudised
17. august 2016, 20:52

ÕL RIOS | Brasiillaste joga bonito tampis poolfinaalis Hondurase šnitsliks! (1)

Rio olümpiamängude ava- ning lõputseremoonia pole ainsad peod, mis pühal Maracanal püsti pannakse. Olümpiatuli on staadionilt minema viidud, seda majutanud päikeseskulptuur nihutatud teise nurka ja nüüd on terve areen Brasiilia vutimeeste päralt.

Kuigi Brasiilia U23 koondise, kuhu on trumpkaardiks lisatud täismees ja Barcelona superstaar Neymar, turniir algas kahe niru 0:0 viigiga, on järgnevates matšides hoog korralikult üles saadud. Täna lõpetati oma Brasiilia ringreis ning jõuti lõpuks olümpiamängude kodulinna Rio de Janeirosse, kus paikneb ka siinse vuti tähtsaim pühamu – Maracana staadion.

Ja publik ei pidanud poolfinaalmatšis Hondurasega sambatralli lahti löömiseks kaua ootama. Juba matši 15. sekundil lõikas Neymar vahelt kaitsjate hooletu klaarikslöögi ning saatis palli Hondurase väravavõrku.

Brasiilia fännide rõõmukisa asendus aga kähku murelike sosinatega – Neymar lendas pärast palli väravasse suskamist õnnetult vastu maad, tõusis pärast tohterdamispausi taas üles, kuid ainult selleks, et mõni meeter hiljem taas agoonias kokku kukkuda.

Kui Neymar platsilt minema kanti, näis tõenäoline, et juba teine kodune suurturniir järjest lõpeb mehele laatsaretis. Foto: AFP/Scanpix

Samal ajal kui nende ründetähte kanderaamile paigutati, kangastus vast tervel Brasiilial kahe aasta tagune kodune MM-finaalturniir, kus Neymar sai veerandfinaalis võika seljavigastuse ja jäi seetõttu eemale poolfinaalmatšist Saksamaaga – 1:7, Brasiilia jalgpalli häbiväärseim kaotus.

Ent kodupubliku lemmik ei kavatsenud teist kodust turniiri järjest vigasena välja langeda. Jah, väljakult kanti Neymar minema kanderaamil, ent peagi oli ta taas püsti, väljakul ja algatas rünnaku, mille realiseeris Gabriel Jesus 2:0 eduseisuks.

Palju õnne Mahcester City fännid, teie meelistiim sai endale Gabriel Jesuse näol tõelise pärli! Foto: Reuters/Scanpix

Avapoolaja lõpus sai Jesus kirja ka oma teise värava, teisel suskasid Hondurast veel Marquinhos, Luan ja penaltipunktilt oma teisega ka Neymar ning Brasiilia oligi mängu 6:0 võitnud. Sealjuures tehti seda nõnda kaunilt ja mängleva kergusega, et ei olnud mingit kahtlust – see ongi see kuulus joga bonito ehk ilus mäng.

Kas enda värava terve senise turniiri puutumatuna hoidnud brasiillased suudavad sama korrata laupäevases finaalis? Vastaseks tuleb neile seal kas Saksamaa või Nigeeria.

Samuti Maracanal toimuval naiste turniiri finaalis kohtuvad Saksamaa ja Rootsi. Brasiillannad peavad leppima pronksimatšiga Kanada vastu.