Tanel LaanmäeFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
18. august 2016, 05:36

ÕL RIOS | Tanel Laanmäe: pole võimatu, et nädala pärast lendab oda jälle väga kaugele! (5)

Eesti odaviskajatest parimana kvalifikatsioonis 80.45ga 18. koha teeninud, kuid siiski lõppvõistluselt eemale jäänud Tanel Laanmäe tõdes, et võistlus oli kõrgetasemeline. Ometi ta enda soovitud odakaart ei leidnudki.

"Edasi pääses 81.50ga, selles mõttes lihtne ära visata. Aga jäi natuke puudu," sõnas ta.

Kõige rohkem on odamehel kahju teisest katsest, mis kandus tegelikkuses kõigest 78.78 peale. "See oli okei katse, aga odaots läks paigast täiesti ära ning lendas alt läbi. Võimu seal oli ning sealt võinuks tulemus tulla, aga nii see odavise on - lähed kõva laksu panema, aga tulemus võib olla 50-50.

Tanel Laanmäe Foto: ADRIAN DENNIS

Muidugi ei ole rahul. Kvalifikatsioonis on kolm katset ja kas viskaksin 81.50 või 80.50, sel pole mingit vahet. Trennis viskasin ka üle 83 meetri, kõik oli korras. Täna jäi natuke puudu," kurvastas ta.

Laanmäe tõdes, et uue hooaja eel tuleb korrektiive teha. Näiteks ka leida uus treener, sest senine koostöö Heino Puustega on lennanud kiiva. "Järgmiseks aastaks on vaja treeningprotsessis palju muudatusi teha, et sellega saavutada stabiilsem viskamine. Mingid väljavaated treeneri osas on, aga midagi kindlat pole.“

Samuti proovib odaviskaja leida oma tunnetuse. „Kui mul oli reie lähendajalihase probleem, siis harjusin ära ühe tehnikaga, nüüd tervenedes on  natuke raske seda tehnikat kokku panna. Ei ole võimatu, kui nädala pärast lendab oda juba väga kaugele. Asjad on vaja selgeks teha!"