Nikki Hamblin ja Abbey D'Agostino aitasid teineteist finišisse. Foto: DYLAN MARTINEZ
Rio 2016 OM uudised
18. august 2016, 10:09

SÜDAMLIK VIDEO JA FOTOD | Konkurent aitab kukkunud ja viga saanud kaasvõistlejal finišeerida

Ameerika ja Uus-Meremaa jooksjate käitumine pärast koledat kukkumist naiste 5000 meetri kvalifikatsioonis näitab, et 

Neli ja pool ringi enne jooksu lõppu toimus kukkumine, milles osalesid Uus-Meremaa jooksja Nikki Hamblin ja Abbey D'Agostino. Mõlema sportlase võimalused jõuda finaali kustusid, kuid selle asemel, et vihastuda konkurendi peale, tundis D'Agostino muret Hamblini pärast. 

Ameeriklanna aitas uus-merelanna üles, kuid D'Agostino oli saanud jalavigastuse ning langes ise kaks korda rajale tagasi. Hamblin jäi konkurendiga, et teha kindlaks, kas kaasvõistleja suudab tõusta jalgadele ning abistada teda igal võimalikul moel. 

Lõpuks tundis ameeriklanna piisavalt hästi ning lasi Hamblinil ees ära minna. Mõlemad naised jõudsid ka finišisse - uus-merellanna ajaga 16.43,10, D'Agostino 17.10,02. Esimesena tervitas ameeriklannat, kes kallistas konkurenti. Siiski ei suutnud D'Agostino korralikult jalgadelt püsida ning viidi staadionilt minema ratastoolis. Kohtunikud otsusid pärast protesti nii Hamblin kui D'Agostino finaali lasta, kuid ilmselt ei saa ameeriklanna reedeses lõppjooksus osaleda.

Mõlema sportlase käitumine näitab, et olümpial on siiamaani väga kõrges hinnas kaasvõistleja aitamine isegi siis, kui ta on su otsene konkurent. Sportlased teavad, kui palju on teine vaeva näinud, et olümpiale jõuda, ning kui endal on kõrgete kohtade võimalus läinud, siis muretsetakse teiste pärast, et nelja aasta jooksul kulutatud higi, veri ja pisarad ei läheks luhta. 

Videot juhtunust saad vaadata SIIT